Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ζητώ συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν οι πυρκαγιές Εκτύπωση E-mail
31.07.07
Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και η πρωτοφανής οικολογική και οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί πολλές περιοχές τον τελευταίο μήνα, από τον πύρινο κλοιό τον οποίο αντιμετωπίζει η χώρα, οδήγησαν χθες την κυβέρνηση στη διατύπωση δημοσίας «συγγνώμης».

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, επισκεπτόμενος την πληγείσα Κορινθία, σημείωσε χαρακτηριστικά πως ζητάει «συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν οι καταστροφές», ενώ έσπευσε να διευκρινίσει πως η συγκεκριμένη αναφορά του δεν συνιστά επίρριψη ευθυνών. 

Η παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου λειτούργησε ως ισχυρό αντίβαρο στις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως η κυβέρνηση δέχεται συγχαρητήρια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές της Ν.Δ., περιλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Μιλτιάδη Εβερτ.

 Ούτως ή άλλως, το φετινό καλοκαίρι οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν αποτελούν ελληνικό φαινόμενο, αλλά ταλανίζουν το σύνολο σχεδόν του ευρωπαϊκού Νότου. 

Είναι δε ενδεικτικό, ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο τελευταίος πρότεινε οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου να συγκροτήσουν έναν κοινό στόλο εναέριων και επίγειων μέσων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών.

 Πάντως, για πρώτη φορά έπειτα από πολλές ημέρες τα μηνύματα από την ένταση και τον αριθμό των εστιών φωτιάς ανά την επικράτεια ήταν σχετικά αισιόδοξα. 

 καθημερινη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=449&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 31.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote