Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ενισχύσεις για το Αφγανιστάν ζητεί η Χ. Κλίντον
Ενισχύσεις για το Αφγανιστάν ζητεί η Χ. Κλίντον Εκτύπωση E-mail
04.12.09

"Η ανταπόκριση είναι θετική", δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της πτήσης στις Βρυξέλλες, όπου θα περάσει τη  μέρα εξηγώντας στους συμμάχους των ΗΠΑ τα σχέδια του προέδρου Ομπάμα για την εξουδετέρωση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα στείλει άλλους 30.000 στρατιώτες και παράλληλα θα προετοιμάσει τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας για να αναλάβουν τις ευθύνες τους στα μέσα του 2011, κάτι που θα επιτρέψει να αρχίσει ο σχεδιασμός για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.

Η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι οι συμμαχοι της στο ΝΑΤΟ και άλλες χώρες, που διατηρούν ήδη 40.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, θα συνεισφέρουν με την αποστολή άλλων 7.000 στρατιωτών.

"Υπάρχει κατανόηση για τη σημασία της αποστολής που περιέγραψε ο πρόεδρος, υπάρχει επιθυμία να μπορέσουν να δώσουν εξηγήσεις στην κοινή γνώμη σε διάφορες χώρες", δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον.

Παραδέχτηκε πάντως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις "οι πολιτικοί αστέρες" μπορεί να μην είναι έτοιμοι να κάνουν δημόσιες δηλώσεις για πρόσθετες δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4489&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote