Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Google βάζει πλαφόν στον αριθμό των δωρεάν ειδήσεων
Η Google βάζει πλαφόν στον αριθμό των δωρεάν ειδήσεων Εκτύπωση E-mail
03.12.09

«Πλαφόν» στον αριθμό των δωρεάν ειδήσεων που οι χρήστες του Διαδικτύου διαβάζουν μέσω της ελεύθερης υπηρεσίας της Google έβαλε η εταιρεία.

Ο μεγιστάνας των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ είχε κατηγορήσει τη μηχανή αναζήτησης «Google» ότι εκμεταλλεύεται το ειδησεογραφικό περιεχόμενο των Μέσων Ενημέρωσης του οργανισμού του, κερδίζοντας διαφημιστικά έσοδα από σελίδες, στις οποίες δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «First Click Free» («Δωρεάν το Πρώτο Κλικ») της «Google», οι εκδότες θα μπορούν, πλέον, να εμποδίζουν την απεριόριστη πρόσβαση στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με συνδρομή.

Οι χρήστες που κάνουν «κλικ» σε περισσότερες από πέντε ειδήσεις τη μέρα, θα κατευθύνονται σε σελίδες συνδρομής για να πληρώσουν την περαιτέρω πρόσβαση.

Το πρόγραμμα «First Click Free» κατευθύνει τους αναγνώστες από το «Google» ή το «Google News» σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, αλλά κανονικά τους απαγορεύει να έχουν περαιτέρω δωρεάν πρόσβαση.

Όμως, αρκετοί χρήστες, όπως παραδέχτηκε η «Google», έκαναν «κατάχρηση» του προγράμματος, καθώς επέστρεφαν στο «Google» και στη συνέχεια έκαναν όσα «κλικ» ήθελαν σε άλλες ειδήσεις.

Με τον τρόπο αυτό μπορούσαν να βλέπουν δωρεάν απεριόριστες ειδήσεις. «Προηγουμένως, κάθε ‘’κλικ’’ από ένα χρήστη θεωρείτο δωρεάν. Τώρα αλλάξαμε το πρόγραμμα, ώστε οι εκδότες να μπορούν να θέτουν ένα πλαφόν μέχρι πέντε σελίδες ημερησίως, πέρα από τις οποίες θα απαιτείται συνδρομή από τους χρήστες», δήλωσε εκπρόσωπος της «Google».

Εξάλλου, σε νέες δηλώσεις του, ο 78χρονος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, τόνισε ότι «οι εφημερίδες πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στο να πείσουν τους καταναλωτές ότι η υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη ειδησεογραφία δεν προσφέρεται δωρεάν». Πρόσθεσε ότι «η καλή δημοσιογραφία είναι ένα ακριβό προϊόν» και επανέλαβε την πρόθεσή του να αρχίσει να χρεώνει την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχει μέσω της News Corp. Ο Μέρντοκ επιτέθηκε ξανά σε υπηρεσίες όπως το Google, λέγοντας ότι «τρώνε από τα έτοιμα», καθώς εκμεταλλεύονται «τις σκληρές προσπάθειες και τις επενδύσεις των άλλων». Σε άλλη ιντερνετική εξέλιξη, βρετανικοί ιατρικοί σύλλογοι προειδοποιούν τους γιατρούς να μην απαντούν σε ερωτικές προσεγγίσεις μέσω κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook καθώς ενδέχεται να παραβιάσουν κάποιον ηθικό κανόνα.

Το θέμα των κοινωνικών δικτύων άρχισε να απασχολεί τον ιατρικό νομικό οργανισμό της Βρετανίας, Medical Defence Union, μετά από έναν μεγάλο αριθμό υποθέσεων στις οποίες οι ασθενείς έκαναν ανήθικες προτάσεις στους γιατρούς, αφού πρώτα έψαχναν τους έβρισκαν στο Διαδίκτυο. Οι ειδικοί προειδοποίησαν τους γιατρούς να είναι προσεκτικοί.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4483&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote