Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έκθεση Μπαν Κι μουν για το Κυπριακό
Έκθεση Μπαν Κι μουν για το Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
03.12.09

"Συγκρατημένα αισιόδοξος" για τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων στη Λευκωσία, εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν.

Στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας εμφανίζεται ενθαρρυμένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί ενώ παροτρύνει τους δύο ηγέτες στο νησί να προχωρήσουν με αποφασιστικά βήματα, πολιτικό θάρρος και διαλλακτικότητα.

Η έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το αργότερο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται αναφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπου επισημαίνεται η αναγκαιότητα οι δύο πλευρές να προχωρήσουν στην υλοποίηση περαιτέρω μέτρων.

Δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ωστόσο γίνεται λόγος για "λογικό χρονικό πλαίσιο" και για "μοναδική ευκαιρία".

Ο κ. Μπαν Κι μουν επαναλαμβάνει ότι "ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι να βοηθούν και να διευκολύνουν την κυπριακή αυτή διαδικασία" και ότι παραμένει έτοιμος να προσφέρει "περαιτέρω βοήθεια", όταν και τα δυο μέρη του το ζητήσουν.

Υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε τελική συμφωνία θα απαιτήσει "λαϊκή υποστήριξη" που θα εκφραστεί μέσω ταυτόχρονων δημοψηφισμάτων και ότι "η λύση θα είναι αδύνατη χωρίς συμβιβασμό".

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4479&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote