Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραδόθηκε ο απαγωγέας
Παραδόθηκε ο απαγωγέας Εκτύπωση E-mail
02.12.09

Επαναλήφθηκε στη Θεσσαλονίκη η εισβολή και απαγωγή ανθρώπων της Γερμανικής Σχολής, και μάλιστα από τον ίδιο άνθρωπο, μετά από τρία χρόνια!

Λίγο πριν τις 14.00 ένας άνδρας 55 ετών εισέβαλε στο κτίριο της Γερμανικής Σχολής κρατώντας δύο βαλίτσες, οι οποίες υποστήριξε ότι ήταν γεμάτες με εκρηκτικά και επιχείρησε να κρατήσει ομήρους τον διευθυντή της Σχολής, τον οικονομικό διευθυντή και έναν καθηγητή.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες των ΕΚΑΜ και ειδικός διαπραγματευτής περικύκλωσαν το χώρο, στην περιοχή της Πυλαίας.

Ετσι επετεύχθη η απελευθέρωση των τριών ομήρων, ενώ αργότερα και ο ίδιος ο απαγωγέας παραδόθηκε, βάζοντας τέλος στην υπόθεση.

Από το περιστατικό δεν κινδύνευσαν παιδιά.

Οι πληροφορίες θέλουν ο δράστης να είναι ο Κώστας Αραμπατζής, ο οποίος τo Μάιο του 2006 είχε απαγάγει τον τότε διευθυντή της Σχολής, επικαλούμενος προβλήματα με το γερμανικό Δημόσιο και ζητώντας λύτρα για να τον απελευθερώσει.

Τότε η ομηρία είχε διαρκέσει 5 ώρες, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αραμπατζής περιέφερε με το αυτοκίνητό του τον διευθυντή σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο Αραμπατζής για εκείνη την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκιση, ποινή η οποία μειώθηκε στα τρία και τελικά αποφυλακίστηκε, μόνο και μόνο για να επαναλάβει την πράξη του.

Αυτή τη φορά ωστόσο, εκτός από τα διεκδικούμενα λύτρα, που κατά διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έφταναν από 5 ως 10 εκατ. ευρώ, είχε άλλον έναν λόγο.

Λόγω της προηγούμενης καταδίκης του, ο κ.Αραμπατζής είχε απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η παραμονή εντός συνόρων.

Ετσι, προσέθεσε στα αιτήματά του και τη δυνατότητα (μετά την είσπραξη των λύτρων, κατά τα φαινόμενα) να μπορεί και να κινείται ελεύθερα, ώστε να τα επισκέπτεται...

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4474&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.12.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote