Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κίνηση ματ στην κινδυνολογία
Κίνηση ματ στην κινδυνολογία Εκτύπωση E-mail
02.12.09

Ο Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Λουκά Παπαδήμο της ΕΚΤ μακριά από τις κάμερες, πετυχαίνοντας την αλλαγή του ύφους των δηλώσεων Τρισέ για την Ελλάδα μέσα σε ένα τριήμερο, με αποτέλεσμα να αναστραφεί η τάση και στο spread των ελληνικών ομολόγων.

Οπως παραδέχθηκε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, ο πρωθυπουργός συνάντησε τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (κατά την διαδικασία ένταξης στην ευρωζώνη) και νυν υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το Σαββατοκύριακο.

Προηγήθηκαν οι κερδοσκοπικές πιέσεις της περασμένης εβδομάδας και οι αρνητικές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, από τις οποίες το διαφορικό επιτόκιο (spread) μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου είχε φτάσει ως τις 217 μονάδες βάσης την Παρασκευή.

Οπως φάνηκε από τις νεότερες δηλώσεις Τρισέ τη Δευτέρα, οι επαφές μάλλον «έπιασαν τόπο» και ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ τόνισε σαφώς ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα.

Σταδιακά και το spread επέστρεψε σημαντικά χαμηλότερα, στις 172 μονάδες βάσης σήμερα, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα των κινήσεων του Γ.Παπανδρέου για την μεταστροφή του κλίματος ανησυχίας για την ελληνική οικονομία. Είχε προηγηθεί την Παρασκευή και η λήξη της κόντρας με τον Γ.Προβόπουλο της ΤτΕ.

Πάντως, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πρωθυπουργός και υποδιοικητής της ΤτΕ συζήτησαν την πορεία της οικονομίας, στο πλαίσιο επαφών που στο εξής θα έχουν σε τακτικά διαστήματα.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4473&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote