Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας
Σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας Εκτύπωση E-mail
02.12.09

Η Συνθήκη της Λισαβόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι "ένα ισχυρό εργαλείο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του καιρού μας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι, κατά την ενεργοποίηση της από τους κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας με πολλή μουσική και πυροτεχνήματα η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ δύο χρόνια μετά την υπογραφή της στην πόλη που της έδωσε το όνομα της.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες και οι πρωθυπουργοί της Σουηδίας και της Ισπανίας παρέστησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η Στοκχόλμη θα παραδώσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μαδρίτη την 1η Ιανουαρίου 2010.

Η συνθήκη κάνει την Ευρώπη "περισσότερο δημοκρατική" δήλωσε ο Βαν Ρομπέι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του πρώτου πρόεδρου της ΕΕ.

Η Συνθήκη της Λισαβόνας συμβολίζει "μια επανενωμένη, ελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη", σχολίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λούις Ροντρίγκεθ Θαπατέρο δήλωσε ότι η νέα Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ανοικτή και δημοκρατική και θα αφιερώσει περισσότερους από τους πόρους της στη ενίσχυση των φτωχών και στην ανάπτυξη.
nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4472&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote