Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μυστική φυλακή στο Αφγανιστάν αποκάλυψαν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς»
Μυστική φυλακή στο Αφγανιστάν αποκάλυψαν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» Εκτύπωση E-mail
01.12.09

Μυστικό κρατητήριο των Αμερικανών που λειτουργεί στο Αφγανιστάν και που κρατά σε απομόνωση για εβδομάδες τους υπόπτους αποκάλυψαν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς». H μυστική φυλακή στην αεροπορική βάση του Μπαγκράμ αποτελείται από ατομικά κελιά χωρίς παράθυρα.

Οι κρατούμενοι δεν έχουν επαφή με κανέναν άνθρωπο εκτός από τους ανακριτές που προσπαθούν να τους αποσπάσουν πληροφορίες δύο φορές την ημέρα, γράφει η εφημερίδα. Η μυστική φυλακή είναι διαφορετική από το πολύ μεγαλύτερο κέντρο κράτησης του Μπαγκράμ, με περίπου 700 κρατούμενους. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα, η μυστική φυλακή του Μπαγκράμ και μια παρόμοια εγκατάσταση στην αεροπορική βάση του Μπαλάντ στο Ιράκ χρησιμοποιούνται για ανακρίσεις κρατουμένων υψηλής σημασίας και θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για το Αφγανιστάν που θα ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αύριο, περίπου 9.000 πεζοναύτες θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες στην επαρχία Χελμάντ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Washington Post». Ο αμερικανικός Τύπος εκτιμά ότι ο Ομπάμα θα ανακοινώσει τελικά την αποστολή περίπου 34.000 επιπλέον στρατιωτών. Εξάλλου, έκθεση της επιτροπής της Γερουσίας αποκαλύπτει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν άφησαν ανεκμετάλλευτη μια μοναδική ευκαιρία να πιάσουν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν το 2001.

Συμπερασματικά επισημαίνεται ότι εκείνο το λάθος έστρωσε το δρόμο για τη σημερινή κατάσταση σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4471&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote