Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αντώνης Σαμαράς, ο νέος ηγέτης της ΝΔ
Αντώνης Σαμαράς, ο νέος ηγέτης της ΝΔ Εκτύπωση E-mail
29.11.09

Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Με δήλωσή της, η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε τη νίκη του κ. Σαμαρά, ενώ δήλωσε πως επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ και τον συνεχάρη για την επιτυχία του.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει σταθερό προβάδισμα, με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί πως η διάρκεια της ψηφοφορίας παρατάθηκε μέχρι τις 9:30 το βράδυ της Κυριακής, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων αλλά και της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου.

 
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα
 
Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως τα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας και επί 617 εκλογικών τμημάτων που αντιστοιχούν στο 37,6% της επικράτειας, λαμβάνουν:
 
- Ο κ. Αντώνης Σαμαράς 111.216 ψήφους και ποσοστό 47,6%
 
- Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη 97.100 ψήφους και ποσοστό 41,6%
 
- Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης 25.024 ψήφους και ποσοστό 10,7%
 
Μπακογιάννη: Σεβαστή η απόφαση της βάσης
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη, βγαίνοντας από το γραφείο της, λίγο μετά τη 1:10 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, δήλωσε ότι η βάση της Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό του κόμματος και η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη διαδικασία και είπε ότι ήδη επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του όπως και με τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα του.
 
«Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σ’ αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της Τ.Α, τους συνδικαλιστές, τους οννεδίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου» είπε, σημειώνοντας πως η στήριξή τους τη συγκίνησε και είναι για την ίδια τιμητική.
 
«Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ. Η Ν.Δ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», κατέληξε.
 
Σημαντική η συμμετοχή, σύμφωνα με τον Σαμαρά
 
Στο γραφείο του στην οδό Βασ. Σοφίας μετέβη μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή μίλησε πολιτικά και μίλησε για ιδεολογία.
 
Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που, όπως είπε, ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ και είπε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παράταξη.
 
«Ευχαριστώ» Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους
 
Η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε, το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν από το κλείσιμο της κάλπης, την ακόλουθη δήλωση:
 
«Σήμερα μίλησε - και μιλάει ακόμα - η βάση της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Νεοδημοκράτισσες και όλους τους Νεοδημοκράτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν, με όλες τις οργανωτικές ατέλειες, οι οποίες παρουσιάστηκαν. Θέλω να τους καλέσω να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή. Να πάνε στις κάλπες. Οι κάλπες δεν έχουν κλείσει, θα κλείσουν μόνο όταν ψηφίσουν οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι στην ουρά. Ξέρω ότι έχουν ταλαιπωρηθεί. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στις εφορευτικές μας επιτροπές, τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για τη Νέα Δημοκρατία, τους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν τη μάχη η εκλογή αυτή να γίνει σωστή. Να τους ευχαριστήσω πολύ. Ξέρουμε τον αγώνα τους, ξέρουμε τι προσπάθεια έκαναν, αλλά είμαι βεβαία ότι το αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να βγάλει αρχηγό και θέλει μια μεγάλη, δυνατή κεντροδεξιά και το μήνυμα αυτό έχει έλθει από όλη την Ελλάδα.»
 
Σε κλινική ο Ψωμιάδης
 
Σε κλινική του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εισήχθη, το βράδυ της Κυριακής, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, με προβλήματα δύσπνοιας. Οι γιατροί του έκαναν το τεστ για τη νέα γρίπη, το οποίο βγήκε αρνητικό, και διέγνωσαν πνευμονία.
 
Νωρίτερα, ο κ. Ψωμιάδης, εμφανώς καταβεβλημένος από την κούραση της προεκλογικής περιόδου και την ίωση που τον ταλαιπωρεί, είχε δηλώσει: «Μεγάλωσα με αρχές και αξίες. Δεν φανταζόμουν ότι ακόμα και σήμερα θα προσπαθούσαν κάποιοι να με ισοπεδώσουν. Ακόμα και σήμερα έλεγαν κάποιοι ότι ο Ψωμιάδης «δεν συμμετέχει, μην τον ψηφίζετε». Είμαι ευτυχής γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού -και όχι μόνο του λαού της ΝΔ - είμαι νικητής».
 
Σπηλιωτόπουλος: Υψηλή συμμετοχή, ταλαιπωρία ψηφοφόρων
 
Την υποψήφια πρόεδρο της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο γραφείο της, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του, η εκλογική διαδικασία έχει ένα καλό και ένα κακό στοιχείο. Το καλό, είπε, είναι η υψηλή συμμετοχή και το δυσάρεστο ότι ταλαιπωρήθηκε και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται ο κόσμος.
 
«Γιατί, πράγματι, οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας δεν είχαν οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αντέξουν αυτή την πολύ μεγάλη συμμετοχή», σημείωσε και ανέφερε ότι ακόμα και μετά τις 10 το βράδυ, υπήρχαν ουρές και αρκετοί δεν είχαν καταφέρει να ψηφίσουν.
 
Έφερε ως παράδειγμα εκλογικά τμήματα στα νότια προάστια που είχε επισκεφθεί νωρίτερα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει αφού οι κάλπες παραμένουν ανοιχτές στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα. «Έχει σημασία ο κόσμος ο δικός μας να μην απογοητευτεί επειδή δεν κατάφερε δύο-τρεις φορές να ψηφίσει», κατέληξε.
 
www.kathimerini.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4466&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >