Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τη... Βασίλισσα Ελισάβετ
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τη... Βασίλισσα Ελισάβετ Εκτύπωση E-mail
29.11.09

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας παρέστη, χθες Παρασκευή, στην τελετή έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας 2009, στο Port of Spain, πρωτεύουσα του Τρινιδάδ και Τομπάγκο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε η Βασίλισσα Ελισάβετ και χαιρέτισαν ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Τρινιδάδ και Τομπάγκο Patrick Manning και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοπολιτείας Kamalesh Sharma.
Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε κατΤ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο των Μαλδίβων Mohamed Nasheed, την Πρωθυπουργό της Μπαγκλαντές Sheikh Hasina, τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας DatoΤ Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, τον Πρωθυπουργό των Νησιών Σαμόα Tuilaepa Lupesoliai SaΤ ilele Malielegaoi και τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Manmohan Singh. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Καναδά  Stephen Harper, τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας  Kevin Michael Rudd και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νιγηρίας Ojo Maduekwe.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλία με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε σε νέους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι εξελέγησαν μετά την τελευταία Σύνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας το 2007, κατά την οποία την ενημέρωσε για το Κυπριακό και αντάλλαξε μαζί της απόψεις επί διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος των κλιματικών αλλαγών.
Εξάλλου, επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιείται στο Port of Spain, είχε χθες κατΤ ιδίαν συναντήσεις με Υπουργούς Εξωτερικών χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας  Stephen Smith, τον Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας Murray McCully , τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Lawrence Cannon, τον Υπουργό Εξωτερικών της Νιγηρίας Ojo Maduekwe, τον Υπουργό Εξωτερικών του Λεσόθο Mohlabi Tsekoa, καθώς και με την Υπουργό Εξωτερικών της Νοτίου Αφρικής Maite Nkoana-Mashabane.


 

ΚΥΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4462&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote