Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Το εργοστάσιο του τρόμου
Το εργοστάσιο του τρόμου Εκτύπωση E-mail
28.07.07
 Ο Μάριο, 55 ετών, εργαζόταν στο εργοστάσιο της Σιτροέν, στη Μιλούζ της Βόρειας Γαλλίας. Πριν από δέκα ημέρες, οι συνάδελφοί του τον βρήκαν απαγχονισμένο στο χώρο συναρμολόγησης των αυτοκινήτων, που ήταν ο τομέας εργασίας του

Η αυτοκτονία του εργάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας PSA, που κατασκευάζει τα μοντέλα της Σιτροέν και της Πεζό απασχόλησε το γαλλικό και τον ξένο Τύπο γιατί δεν είναι η μοναδική. 

Εξι αυτοκτονίες εργατών έχουν σημειωθεί στον όμιλο μέσα σε τρεις μήνες. Τα χαρακτηριστικά των αυτοχείρων κοινά: σχετικά χαμηλόμισθοι εργάτες, μεσήλικες 50-55 ετών, οι οποίοι εργάζονται πάνω από εικοσαετία στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Τι συμβαίνει στο γαλλικό εργοστάσιο;

Οι συνδικαλιστές έχουν θορυβηθεί, ενώ το γεγονός έχει φθάσει στα Ηλύσια, αναγκάζοντας τον πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί να δηλώσει εξαιρετικά ανήσυχος και να ζητήσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο.

 Το σωματείο εργαζομένων στο PSA μίλησε για πίεση στο χώρο εργασίας, άγχος για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, εξαντλητικά ωράρια, χαμηλούς μισθούς και απογοήτευση από τους ανθρώπους που εργάζονται πολλά χρόνια αλλά έχουν μπροστά τους άλλα τόσα, σκληρής εργασίας, μέχρι τη σύνταξη.

«Ενας παράγοντας είναι η ανασφάλεια από τις περικοπές των θέσεων εργασίας», δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου Cgt. Τον Ιούλιο δεν ανανεώθηκαν 500 συμβάσεις εργασίας στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ υπάρχουν σχέδια για περισσότερες από 4.800 εθελούσιες αποχωρήσεις από την Πεζό στο άμεσο μέλλον.

Αν και οι υπεύθυνοι της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν παραδέχονται ότι όλες οι αυτοκτονίες συνδέονται με την εργασία –τονίζουν το γεγονός ότι μόνο δύο εργάτες βρέθηκαν νεκροί μέσα στο εργοστάσιο- ωστόσο έχουν αποστείλει ψυχολόγους για να προσεγγίσουν τους εργαζομένους που παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα ή εμφανίζουν αυξημένο άγχος.

 Το εργοστάσιο της Πεζό-Σιτροέν στη Μιλούζ της Αλσατίας δίνει ζωή στην επαρχιακή πόλη. Σήμερα, αν και το εργοστάσιο ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά το Peugeot 308, η παραγωγή έχει μειωθεί και πολλοί εργαζόμενοι δηλώνουν ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει με τα χρόνια.

 Ο Πατρίκ Σορ λέει ότι παλιά έτρωγε στα διαλείμματα μαζί με τους συναδέλφους του, υπήρχε κοινωνική και συναδελφική αλληλεγγύη και η εργασία γινόταν με χαρά. «Τώρα αυτά έχουν χαθεί», διαπιστώνει.

 Η διεύθυνση του εργοστασίου έχει κινητοποιηθεί ύστερα από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εξέφρασαν τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και η ίδια η γαλλική προεδρία. Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της γαλλικής εταιρίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στο εργασιακό καθεστώς και οι προϊστάμενοι των τμημάτων να παρακολουθούν τις διακυμάνσεις στη συμπεριφορά των εργαζομένων.

 Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η εταιρία μετά τις αυτοκτονίες είναι το ερωτηματολόγιο που μοίρασε στους εργαζομένους και το οποίο επικεντρώνεται στις συνθήκες εργασίας. Για παράδειγμα, στο ερώτημα αν «η εργασία έχει γίνει περισσότερο ή λιγότερο κουραστική», το 63% των ανθρώπων που εργάζονται χρόνια στην Πεζό απάντησε ότι έχει γίνει πιο κουραστική.    

 Ε-ΤΥΠΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=446&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 28.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων