Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στην ευθεία για την αναμέτρηση
Στην ευθεία για την αναμέτρηση Εκτύπωση E-mail
28.11.09

Με ασκήσεις «ετοιμότητας» προετοιμάζονται στην Ρηγίλλης για τη διεκπεραίωση της ψηφοφορίας της Κυριακής, ενώ οι δύο βασικοί υποψήφιοι συνεχίζουν τις μάχες χαρακωμάτων ανά την Επικράτεια.

Στα στρατόπεδα των δύο μονομάχων επικρατεί «οργασμός» δουλειάς, προκειμένου το πρωί της Κυριακής θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη ο μηχανισμός τους που θα «μεταφέρει» τους ψηφοφόρους στις κάλπες, καθώς από το εύρος της συμμετοχής θα κριθεί σε μέγιστο βαθμό ο νικητής της σύγκρουσης.

Χθες στο επιτελείο της Ντ. Μπακογιάννη χτύπησε «κόκκινο» εξ αιτίας δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στο οποίο εμφανίζονταν νέα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία του σκανδάλου της Siemens και αφορούν - σύμφωνα με την εφημερίδα- σειρά διαχρονικών «χορηγιών» του Μ. Χριστοφοράκου τόσο προς την ίδια την κ. Μπακογιάννη και τον Κυρ. Μητσοτάκη, όσο και προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας -πρόεδρος της οποίας είναι ο Ισ. Κούβελος- για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων.

Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη έκαναν λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό» και «αναμάσημα δήθεν πληροφοριών που είχαν δημοσιευθεί και το περασμένο καλοκαίρι», ενώ χαρακτήριζαν «ύποπτο τον χρόνο της δημοσίευσης». Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της κ. Μπακογιάννη, Γ. Οικονόμου, απαντώντας στην προχθεσινή αναφορά του Αντ. Σαμαρά περί «καπεταναίων της ήττας» σημείωσε πως «επειδή ορισμένοι επιμένουν να ασχολούνται μόνο με την ήττα και όχι και με τα αίτιά της, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι την περίοδο που η Ντ. Μπακογιάννη έδινε μάχες για την παράταξη παντού, κάποιοι άλλοι κρύβονταν στην εκλογική τους περιφέρεια».

 

Διαφορές
Πέραν τούτων η κ. Μπακογιάννη μιλώντας χθες σε εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων υποστήριξε ότι υπάρχουν διαφορές με τον Αντ. Σαμαρά «και στα οικονομικά θέματα, διαφορές στρατηγικής και νοοτροπίας. Με πιο σημαντική μια εξωπραγματική πρόταση οικονομικής πολιτικής στην οποία το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα θεωρούνται ήσσονος σημασίας και αντιμετωπίζονται με μαγικές συνταγές οικονομικής ομοιοπαθητικής».

Η οικονομική πολιτική, πρόσθεσε «είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αποτελεί αντικείμενο δημαγωγικών και εύκολων συνταγών. Όχι εύκολες λύσεις και μαγικές συνταγές, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα και την πραγματική οικονομία».

Ο Αντ. Σαμαράς, από την πλευρά του, στις χθεσινές ομιλίες του στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο επικεντρώθηκε σε κριτική κατά της κυβέρνησης κυρίως στον τομέα της οικονομίας, ενώ αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ τόνισε πως «τραυματίσαμε τους οπαδούς μας, δημιουργήσαμε αποξένωση, η οποία οδήγησε στην απαξίωση των οργανώσεων και ο ιδεολογικός αφοπλισμός στην έλλειψη αυτοπεποίθησης του μέσου νεοδημοκράτη».

Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών συνεχίστηκε παράλληλα και στο επίπεδο των εντυπώσεων με τις καθημερινές πλέον δηλώσεις στήριξης των δύο υποψηφίων. Χθες «παρών» συστράτευσης με την Ντ. Μπακογιάννη έδωσαν οι βουλευτές Γ. Ιωαννίδης, Σπ. Γαληνός και Ευγ. Τσουμάνη-Σπέντζα, καθώς και ο ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης.

Επίσης, ανακοινώθηκε η στήριξη από 30 πρώην βουλευτές, τους Ν. Αγγελόπουλο, Κ. Αγοραστό, Γ. Αναγνωστόπουλο, Β. Βαρδαρίνο, Θ. Βασιλείου, Δ. Βλαχόπουλο, Θ. Βύζα, Π. Δελημήτσο, Π. Καββαδά, Ηλ. Καλλιώρα, Χρ. Καλογήρου, Ανδρ. Καραγκούνη, Θ. Κατσιγιάννη, Κ. Καραμπίνα, Στ. Κελέτση, Αθ. Κόρκα, Ν. Κορτσάρη, Π. Κωνσταντινίδη, Αθ. Παναγιωτόπουλο, Ν. Παπαδημάτο, Στ. Παπαδόπουλο, Αλ. Παρίση, Νατ. Ράγιου, Ν. Τζήρο, Γ. Τρυφωνίδη, Φ. Τσαλίδη, Ν. Τσαρτσιώνη, Π. Φουντουκίδου, Κ. Κανελλοπούλου και Β. Μπουζιάλη.

 

Στήριξη
Από την άλλη πλευρά, υπέρ της υποψηφιότητας του Αντ. Σαμαρά για τάχθηκαν 13 πρώην βουλευτές, οι Άρ. Σταθάκης, Π. Σκανδαλάκης, Μ. Καλδή, Κ. Ποτίδης, Δ. Δημόπουλος, Ν. Παπαφιλίππου, Κ. Γεωργολιός, Δ. Βρεττάκος, Λ. Παπαδημητρίου, Μ. Σίδερης, Θ. Σολδάτος, Αντ. Καρπούζας και Β. Χρύσης. Τον κ. Σαμαρά στηρίζουν επίσης ο δήμαρχος Γρεβενών Γ. Νούτσος, 10 πρώην νομάρχες και δύο συνδικαλιστικά στελέχη.

Πέραν τούτων ο Δ. Σιούφας, με την ιδιότητα του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της εκλογικής διαδικασίας, εγγυήθηκε «το αδιάβλητο, το διαφανές, αλλά και το άψογον του όλου εγχειρήματος» και διαβεβαίωσε πως «όλα είναι έτοιμα γι΄ αυτό το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα». Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν δημιουργηθεί συνολικά 1.039 εκλογικά κέντρα, στα οποία θα λειτουργήσουν 1.584 εκλογικά τμήματα.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις επτά το βράδυ, αλλά εάν υπάρχουν εκλογικά κέντρα στα οποία η ψηφοφορία θα συνεχίζεται και μετά τις 19:00, θα παρατείνεται για όσο χρόνο χρειαστεί. Η πρώτη ανακοίνωση θα αφορά τον αριθμό συμμετοχής των πολιτών στην ψηφοφορία, ενώ συγκεντρωτικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί (χωρίς να δεσμευτεί για την ώρα) όταν θα συγκεντρωθεί το 20% των εκλογικών τμημάτων, χωρίς όμως αυτό να είναι αντιπροσωπευτικό για την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος.

 

 

Η διαδικασία
Εχουν δημιουργηθεί συνολικά 1.039 εκλογικά κέντρα, στα οποία θα λειτουργήσουν 1.584 εκλογικά τμήματα.

 

 

Η ψηφοφορία
θα ξεκινήσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις επτά το βράδυ.

 

 

Η πρώτη ανακοίνωση θα αφορά τον αριθμό συμμετοχής των πολιτών στην ψηφοφορία.

 

 

Συγκεντρωτικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί όταν θα συγκεντρωθεί το 20% των εκλογικών τμημάτων, χωρίς όμως αυτό να είναι αντιπροσω- πευτικό για την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4459&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote