Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ελληνο-ισπανική συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Ελληνο-ισπανική συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Εκτύπωση E-mail
27.11.09

Στενή συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα έχουν Ελλάδα και Ισπανία, όπως επιβεβαίωσαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ι. Μανιάτης και ο πρέσβης της Ισπανίας, κ. Miguel Fuertes

κατά τη σημερινή τους συνάντηση, σε συνέχεια και των χθεσινών διαβουλεύσεων που είχαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, κ.κ. Παπανδρέου και Θαπατέρο.

Ο κ. Ι. Μανιάτης, τάχθηκε υπέρ μίας συγκροτημένης πολιτικής για την πράσινη ανάπτυξη, με επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες η Ισπανία έχει ήδη αναπτύξει τεχνογνωσία που η χώρα μας επιθυμεί να αξιοποιήσει.

Παράλληλα, η Ελληνική Κυβέρνηση θα στηρίξει την Ισπανική Προεδρία της Ε.Ε στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στη Βαρκελώνη.

Οι κ.κ Μανιάτης και Fuertes, επεσήμαναν πως η Μεσόγειος αποτελεί ένα εξαιρετικά μεγάλης σημασίας ζήτημα, όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά και την ευρύτερη περιοχή και είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα προστασίας από κλιματικές αλλαγές και προφύλαξης του οικοσυστήματος.

Ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Η Ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να στηρίξει την Ισπανική Προεδρία στη διαμόρφωση των θέσεων της Ε.Ε για το κλίμα, με βάση τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις της Διάσκεψης.

Από τη πλευρά του, ο κ. Fuertes εξέφρασε την πλήρη διάθεση της Ισπανίας για ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου η Ισπανία έχει καταστεί - και επιθυμεί να παραμείνει - πρωτοπόρος.

Το ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο κρατών, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που αναμένεται να έχει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον Ισπανό υπουργό Ενέργειας, στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4453&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote