Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Από το CNN στην προεδρία
Από το CNN στην προεδρία Εκτύπωση E-mail
27.11.09

Τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012 εξετάζει ο πρώην παρουσιαστής του CNN, Λου Τομπς, γνωστός για τις ακροδεξιές και ρατσιστικές τους απόψεις για την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στον πρώην γερουσιαστή Φρεντ Τόμπσον, στο ραδιόφωνο WTOP, ο Τομπς πυροδότησε τις «τρελές» φήμες που τον θέλουν να σκέπτεται να διεκδικήσει το χρίσμα για το 2012. «Γιατί είναι τρελές φήμες; Υπάρχει μια συζήτηση με ορισμένους ανθρώπους γύρω από την πολιτική και το εξετάζω σοβαρά». Αλλες φήμες θέλουν τον Τομπς να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το 2012 μια θέση στη Γερουσία κατεβαίνοντας ως αντίπαλος του φιλέλληνα Δημοκρατικού γερουσιαστή του Νιου Τζέρσι, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο 64χρονος Τομπς, απόφοιτος του Χάρβαρντ και πρώην οικονομικός αναλυτής, παραιτήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το CNN, του οποίου ήταν ιδρυτικό στέλεχος από το 1980, επειδή υπήρξαν διαφωνίες με τη διοίκηση του δικτύου για τις πολιτικές του θέσεις. Ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, είπε ότι πιέστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο να αποφεύγει να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Ο πρώην παρουσιαστής αρνήθηκε ότι είναι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για τα προβληματικά νούμερα τηλεθέασης του δικτύου, αλλά και του γεγονότος ότι είχε ανοιχτό πόλεμο για τα σχόλιά του με την ισπανόφωνη κοινότητα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, εμφανίζεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι η σκληρή ρητορική του έγινε αντικείμενο κριτικής και από την πολυάριθμη ομάδα στήριξης των ισπανόφωνων στο Κογκρέσο (Hispanic Caucus) που κάποτε τον ρώτησε «αν είχα δοκιμάσει, για όνομα του Θεού,να φάω τάκος...»

Ο Λου Ντομπς, σχεδόν από τις πρώτες εβδομάδες της θητείας Ομπάμα, είχε εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις εναντίον της πολιτικής ατζέντας του Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει και όλες τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του κινήματος των «Birthers», που κυκλοφορούσαν πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές σχετικά με το εάν ο πρόεδρος έχει γεννηθεί στην Κένυα και όχι στη Χαβάη ή αν είναι νόμιμα ή όχι πολίτης των ΗΠΑ.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4452&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote