Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπακωνσταντίνου: Τρομοκρατούν τη μεσαία τάξη
Παπακωνσταντίνου: Τρομοκρατούν τη μεσαία τάξη Εκτύπωση E-mail
26.11.09

Διπλό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα χορηγηθεί στις οικογένειες που πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια του 2008 και φέτος κάποιο από τα μέλη τους κατέστη άνεργο.

Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την παρουσίαση του πρώτου κυβερνητικού νομοσχεδίου για την οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης και την επιβολή έκτακτης εισφοράς στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός, απαντώντας στη δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης, είπε πως «αδικεί τις ρυθμίσεις η συζήτηση για το ποιοι θα πάρουν το επίδομα, καθώς το κόστος δεν θα επιμεριστεί στις πλάτες των πολιτών και θα καλυφθεί από την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις».

Ειδικότερα, για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο υπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η τρομοκρατία απέναντι στη μεσαία τάξη για να μη φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν θα περάσει». Διευκρίνισε μάλιστα ότι την έκτακτη εισφορά, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ, θα καταβάλουν 70.000 φορολογούμενοι από ένα σύνολο 4,5 εκατ.

Παράλληλα, επέφερε τροποποίηση βάσει της οποίας οι τράπεζες και το Δημόσιο δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε παρακράτηση ή συμψηφισμό των επιδομάτων στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι έχουν οφειλές ή βεβαιωμένα χρέη.

Κατά τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο αριθμός των Ελλήνων που σήμερα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας φτάνει τα 2,5 εκατ., κάτι που καταδεικνύει ότι η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών πόρων είναι μικρή.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4449&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote