Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΟΗΕ: «Στοπ» στη βία κατά των γυναικών
ΟΗΕ: «Στοπ» στη βία κατά των γυναικών Εκτύπωση E-mail
25.11.09

Την στήριξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη δημιουργία μιας ενιαίας οργάνωσης για τα θέματα ισότητας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο κ. Μουν δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό της βίας κατά του γυναικείου πληθυσμού. ?Εντούτοις?, πρόσθεσε, ?έχουμε ακόμη πολλή δουλειά. Σε κάθε χώρα, οι γυναίκες και τα κορίτσια εξακολουθούν να πλήττονται και να υποφέρουν από τη βία. Αυτή η μορφή βίας υπονομεύει την ανάπτυξη, προκαλεί την αστάθεια και καθιστά την επίτευξη της ειρήνης ακόμη πιο δύσκολη?.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ μίλησε και για την εκστρατεία "Ενωμένοι για τον Τερματισμό της βίας Κατά των Γυναικών", που ξεκίνησε πέρυσι ο Οργανισμός και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Απεύθυνε δε έκκληση προς τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τις προσπάθειες της εκστρατείας και να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός, για να σταματήσουν οι ωμότητες σε βάρος των γυναικών.

?Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο κρατούν ενωμένες τις οικογένειες, τις κοινότητες και τα έθνη. Στη φετινή Διεθνή Ημέρα, ας επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών. Ας επενδύσουμε περισσότερους πόρους στην καταπολέμηση αυτής της μορφής βίας. Ας κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θέσουμε τέλος σε αυτές φρικτές επιθέσεις, μια για πάντα?, κατέληξε ο Μπαν Κι Μουν.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4448&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote