Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διάγγελμα για το Αφγανιστάν
Διάγγελμα για το Αφγανιστάν Εκτύπωση E-mail
25.11.09

Διάγγελμα προς το έθνος αναμένεται να απευθύνει ο Μπαράκ Ομπάμα την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, όπου θα εκθέσει τη στρατηγική του για το Αφγανιστάν και θα ανακοινώσει τις όποιες στρατιωτικές ενισχύσεις ενδεχομένως θα αποσταλούν.

Οπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα απευθύνει το διάγγελμα από τη διάσημη στρατιωτική ακαδημία του Ουέστ Πόιντ. Προηγουμένως θα έχει ενημερώσει τα μέλη του Κογκρέσου.

Προς το παρόν, τίποτα δεν έχει διαρρεύσει για το περιεχόμενο της νέας στρατηγικής των ΗΠΑ. Πάντως ο Γκίμπς απλώς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα "μείνουν για οκτώ ή εννέα ακόμη έτη» στο Αφγανιστάν.

Την προσεχή Τρίτη ο Ομπάμα θα δηλώσει αν θα συμφωνήσει με το αίτημα του διοικητή των δυνάμεων στην περιοχή, του στρατηγού Στάνλει Μακ Κρίσταλ.

Ενώπιον της επιδείνωσης της κατάστασης στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Μακ Κρίσταλ συστήνει την ανάπτυξη περίπου 40.000 αμερικανών στρατιωτών, επιπλέον από τους 68.000 που βρίσκονται ήδη εκεί στο πλευρό των 42.000 στρατιωτών άλλων εθνικοτήτων.

Μετά από τρεις μήνες εντατικών διαβουλεύσεων για το θέμα, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκάλεσε αυτή την εβδομάδα ένα ένατο πολεμικό συμβούλιο με τους κορυφαίους στρατηγούς του, τους υπουργούς τους διπλωμάτες και τους συμβούλους του.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4447&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote