Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΝΔ: Ντέρμπι στην τελική ευθεία
ΝΔ: Ντέρμπι στην τελική ευθεία Εκτύπωση E-mail
22.11.09

Σκληρό ντέρμπι μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, μια εβδομάδα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Νέα Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή, ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο υποψηφίων αλλά και άλλων στελεχών του κόμματος.

Σκληρό Ντέρμπι

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Focus, μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό 46,3% έναντι 45% του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Π. Ψωμιάδης λαμβάνει 5,7%.

Η διαφορά υπέρ της κ. Μπακογιάννη διευρύνεται ακόμη περισσότερο στο δεύτερο γύρο, στο 3,2%, καθώς συγκεντρωνει ποσοστό 49,9%, έναντι 46,7% του κ. Σαμαρά.

Αντίθετα είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, σύμφωνα με την οποία ποσοστό 44,4% όσων δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά, ενώ 41% τάσσεται υπέρ της κ. Μπακογιάννη. Το ποσοστό του κ. Ψωμιάδη ανέρχεται στο 10,1%.

Η διαφορά υπέρ του κ. Σαμαρά διευρύνεται στο 4,7%, σε περίπτωση που υπάρξει επαναληπτικός γύρος, με το 50,1% των ερωτηθέντων να τον επιλέγει, έναντι 45,4% που δηλώνει ότι θα ψηφίσει την Ντόρα Μπακογιάννη.

Αιχμηρή ομιλία Ντόρας

Παράλληλα, αιχμές κατά όσων την κατηγορούν ότι εισηγήθηκε πρόωρες εκλογές στον Κ.Καραμανλή, αλλά και για τη στάση της στα εθνικά θέματα, άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις προεκλογικές της συγκεντρώσεις, σε Βέροια και Κοζάνη, απάντησε σε όσους λένε ότι είχε εισηγηθεί την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές και σημείωσε: «Δεν εισηγήθηκα εκλογές στον Κώστα Καραμανλή, αλλά όταν αυτός τις αποφάσισε έδωσα τη μάχη και δεν κρύφτηκα σε μονολόγους».

Η κα Μπακογιάννη εξέφρασε τον προβληματισμό της με τις εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα και ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρώτα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μετά επισκέφθηκε την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισήμανε ότι η απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν η «μεγαλύτερη νίκη της ελληνικής διπλωματίας τα τελευταία 17 χρόνια».

Είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή, διότι το «βέτο» είναι όπλο των ισχυρών και, απαντώντας στην «εκ δεξιών» κριτική που δέχεται για τα εθνικά θέματα εντός και εκτός ΝΔ, υπογράμμισε:

«Εμείς βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω και από τις προσωπικές στρατηγικές, γι' αυτό δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που δεν το έχουν σε τίποτα να υποτάσσουν το συμφέρον της πατρίδας στο δικό τους κι έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως πατριώτες, ενώ στην πραγματικότητα είναι μοιραίοι και λίγοι».

Ψωμιάδης: Δεν δίνω γραμμή

Από την πλευρά του, στην Θράκη περιόδευσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Το πρωί ο κ. Ψωμιάδης επισκέφθηκε την Ξάνθη, το μεσημέρι την Κομοτηνή και το βράδυ βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε επαφές με κομματικά στελέχη και φίλους του.

Σε δηλώσεις του,τόνισε ότι αγωνίζεται γιατί είναι η «καθαρή φωνή» της Νέας Δημοκρατίας, «μακριά από μηχανισμούς και επικοινωνιακά τρικ», ενώ κάλεσε τη βάση του κόμματος να πάει στις κάλπες για να ενδυναμώσει την υποψηφιότητά του.

«Καλώ τον κόσμο να πάει στην κάλπη, να στηρίξει την υποψηφιότητά μου, να ψηφίσει την καθαρή δυνατή φωνή της περιφέρειας. Να ψηφίσει Παναγιώτη Ψωμιάδη. Γιατί με ένα ισχυρό ποσοστό, θα μπορούμε την επόμενη μέρα πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά, να διεκδικούμε και να ελέγχουμε την όποια ηγεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου γύρου μεταξύ Ντ.Μπακογιάννη και Αντ.Σαμαρά, τόνισε ότι δεν θα δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του και ότι θα στηρίξει όποιον κι αν εκλεγεί πρόεδρος.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4432&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote