Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Τριπλό στοίχημα" ο προϋπολογισμός
"Τριπλό στοίχημα" ο προϋπολογισμός Εκτύπωση E-mail
21.11.09

Ως τριπλό στοίχημα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής σε σχέση με τους πολίτες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις διεθνείς αγορές, για την ανάκτηση της αξιοπιστίας των στατιστικών δεδομένων και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του ίδιου του προϋπολογισμού, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό 2010 ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τα βασικά μεγέθη του.

Ο υπουργός, τόνισε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και των δαπανών, αλλά επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ρεαλιστικός και αξιόπιστος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού στοιχείων του προϋπολογισμού, εντός του επόμενου έτους, εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε τη διεύρυνση της χρήσης ταμειακών μηχανών σε μεγαλύτερες επαγγελματικές ομάδες, ενώ απέκλεισε την επιβολή τεκμηρίων και την περαιτέρω αύξηση το 2010 του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε ποτά και τσιγάρα. Είπε χαρακτηριστικά ότι εάν διευρυνθεί η φορολογική βάση δε θα απαιτηθούν πρόσθετα έκτακτα φορολογικά μέτρα.

Αναφερόμενος στο πάγωμα των αυξήσεων για όσους δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους έχουν βασικό μισθό πάνω από 2.000 ευρώ, είπε ότι θα επανεξεταστεί επιδιώκοντας τη δικαιότερη δυνατή λύση. Επανέλαβε ότι θα υπάρξει αναστολή το 2010 των προσλήψεων στο Δημόσιο, εκτός από τους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας. Από το 2011, θα γίνεται μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, με την εξαίρεση και πάλι των τριών παραπάνω τομέων. Από τις αρχές του 2010 θα αρχίσει η κατάργηση και συγχώνευση των φορέων του Δημοσίου που δεν είναι αναγκαίοι.

Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε ως "τις πρώτες κινήσεις του πόλεμου που έχουμε κηρύξει κατά των φοροφυγάδων" τη δημοσιοποίηση λίστας με τους γιατρούς του Κολωνακίου

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι "μεταβατικός" που σηματοδοτεί την έναρξη της προσπάθειας για να "βγει η οικονομία από το τέλμα" και επεσήμανε ότι, "θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε τα φορολογικά βάρη να κατανέμονται πιο δίκαια και να είναι πιο ορθολογική και αποδοτική η χρήση των δημοσίων δαπανών

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4427&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote