Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δίκη πρώην Ες Ες για τη μαζική δολοφονία Εβραίων
Δίκη πρώην Ες Ες για τη μαζική δολοφονία Εβραίων Εκτύπωση E-mail
18.11.09

Η γερμανική εισαγγελία απήγγειλε αυτήν την εβδομάδα κατηγορίες σε βάρος ενός 90 χρονου πρώην Ες Ες, κατοίκου σήμερα Ντούϊσμπουργκ (δυτική Γερμανία), που σκότωσε 58 Εβραίους «απασχολούμενους σε καταναγκαστικά έργα», στα τέλη του Β' Παγκόσμιου πολέμου.

Οι 58 δολοφονίες έγιναν σύμφωνα με το κατηγορητήριο το διήμερο 28-29 Μαρτίου του 1945, πολύ κοντά στο αυστριακό χωριό Ντόϊτσε Σίτζεν (σε μικρή απόσταση από την Ουγγαρία), με τη συμμετοχή αρκετών μελών της ναζιστικής νεολαίας.

Ένας Εβραίος δολοφονήθηκε ενώ περπατούσε εξαθλιωμένος (ήταν κρατούμενος ναζιστικού στρατοπέδου), ενώ οι 57 ομόθρησκοί του δολοφονήθηκαν ομαδικά, πισώπλατα, στο γειτονικό δάσος, όπου οδηγήθηκαν σε μικρές ομάδες, όπως επίσης αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε μόλις το 1995.

Ο κατηγορούμενος πρώην Ες Ες έλαβε 15ήμερη διορία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Τα τραγικά συμβάντα αποκαλύφθηκαν, ενώ γινόταν μία πανεπιστημιακή έρευνα στο τοπικό πανεπιστήμιο, με θέμα της γεγονότα του τέλους του Β' Παγκόσμιου πολέμου στη Γερμανία και στην Αυστρία.

Ο κατηγορούμενος «αναγνωρίστηκε», από πολίτες, στο δρόμο...

Τα πλήρη στοιχεία του βρέθηκαν, εύκολα, στον τοπικό τηλεφωνικό κατάλογο...κι ενημερώθηκαν από την πρυτανεία του πανεπιστημίου οι εισαγγελικές αρχές.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4416&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote