Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνάντηση Ομπάμα - Μεντβέντεφ για τα πυρηνικά
Συνάντηση Ομπάμα - Μεντβέντεφ για τα πυρηνικά Εκτύπωση E-mail
14.11.09

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφτασε  στην Σιγκαπούρη για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην Σιγκαπούρη, το δεύτερο σκέλος της ασιατικής περιοδείας του για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Προερχόμενος από το Τόκιο, ο κ. Ομπάμα θα συμμετάσχει στο δείπνο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των άλλων 20 χωρών μελών του APEC, που άρχισαν τη συνοδό τους νωρίς σήμερα το απόγευμα. Εν αναμονή της άφιξης του, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπροσωπήθηκαν στη σύνοδο από την ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.

Το φόρουμ, στο οποίο συμμετέχουν ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και ο Ρώσος ομολογός του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, θα συνεχιστεί και την Κυριακή με θέματα στην ατζέντα, την οικονομική ανάκαμψη και τα συνοδευτικά της, την απελευθέρωση του εμπορίου και τις διαπραγματεύσεις για το κλίμα. Αυτή η σύνοδος προσφέρει επίσης την ευκαιρία διμερών συναντήσεων, όπως, η αναμενόμενη ανάμεσα στους κ.κ. Ομπάμα και Μεντβέντεφ την Κυριακή.

Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για τον πυρηνικό αφοπλισμό, τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τις ανησυχίες σχετικά με τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, δήλωσε αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Ο κ. Ομπάμα θα προσεγγίσει επίσης την Κυριακή το ζήτημα της Βιρμανίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους ηγέτες των χωρών της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), ανάμεσα τους και ο πρωθυπουργός της Βιρμανίας Θέιν Σέιν. Ο αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Σιγκαπούρη την Κυριακή το βράδυ για να συνεχίσει την πρώτη ασιατική περιοδεία του που θα τον οδηγήσει στην Κίνα και η Νότια Κορέα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4400&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote