Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εκδηλώσεις μνήμης για το τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου
Εκδηλώσεις μνήμης για το τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου Εκτύπωση E-mail
12.11.09

Πριν από 91 χρόνια, στις 11 Νοεμβρίου του 1918, κηρύχθηκε επίσημα η λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου και για το λόγο αυτό εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Στις 11 Νοεμβρίου του 1918 η Γερμανία υπέγραψε εκεχειρία με τη Γαλλία, θέτοντας τέλος στον πόλεμο που είχε ξεκινήσει το 1914 και κόστισε τη ζωή σε 15 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι η πρώτη Γερμανίδα καγκελάριος που θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της Ημέρας Εκεχειρίας της Γαλλίας στο Παρίσι.

Στο Λονδίνο, η βασίλισσα και οι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, μετά τους θανάτους και των τριών τελευταίων βετεράνων του πολέμου που ζούσαν στη Βρετανία.

Στην Αυστραλία ήδη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη των πεσόντων και τη λήξη του πολέμου και αργότερα σήμερα αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ.

Στο Αφγανιστάν, στην βρετανική βάση, στην επαρχία Χελμάντ, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για όλους όσους έχουν χάσει τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου έως και σήμερα

Ωστόσο, ο τελευταίος Βρετανός βετεράνος του πολέμου εν ζωή, που διαμένει στην Αυστραλία, δεν παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης καθώς, σύμφωνα με την οικογένειά του, τάσσεται εναντίον της εξύμνησης και ωραιοποίησης του πολέμου.

Πρόκειται για τον Κλοντ Τσουλς (Claude Choules), 108 ετών, o οποίος διαμένει σε οίκο ευγηρίας στο Περθ της Αυστραλίας και τον Ιούλιο απέκτησε τον τίτλο του τελευταίου Βρετανού επιζήσαντα του πολέμου, μετά το θάνατο του Χάρι Πατς, στην ηλικία των 111 ετών.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4394&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 12.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote