Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Δολοφονήστε τον Βαρθολομαίο»
«Δολοφονήστε τον Βαρθολομαίο» Εκτύπωση E-mail
27.07.07
Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρμένιου Πατριάρχη Μεσρόμπ Μουταφιάν και του εβραϊκής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματία Ισχάκ Αλατόν, στην περίπτωση που εκλεγόταν πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή άλλος κυβερνητικός, αποκάλυψαν οι τουρκικές αρχές, καθώς ερευνούν υπόθεση σχετικά με φερόμενη ως κεμαλιστική οργάνωση.

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρμένιο Πατριάρχη και τον Εβραίο μεγαλοεπιχειρηματία είχε στοχοποιήσει η οργάνωση «Εθνικές δυνάμεις» (φωτ. REUTERS) Τα σχέδια βρέθηκαν στον υπολογιστή του προέδρου της οργάνωσης «Εθνικές δυνάμεις» Μπεκίρ Οζτούρκ, ο οποίος κρατείται και κατηγορείται για σύσταση συμμορίας.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτη μια τουρκική ιστοσελίδα, πράγμα που αναδημοσίευσε ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, πρώτος στόχος ήταν ο Βαρθολομαίος, δεύτερος ο Μουταφιάν και τρίτος ο Αλατόν.

 Ολα ξεκίνησαν με κάποιες χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε κατοικία στο Ουμράνιγε της Κωνσταντινούπολης.

 Γεγονός το οποίο συσχετίστηκε με την εν λόγω οργάνωση. Στη συνέχεια ξεκίνησαν έρευνες σε όλα τα παραρτήματα της οργάνωσης στην Τουρκία, αλλά και στα κεντρικά γραφεία στην Αγκυρα.

 Εκεί βρέθηκε ο εν λόγω υπολογιστής, ο οποίος φέρεται να ανήκει στον πρόεδρο της οργάνωσης. Μετά τις έρευνες, προσήχθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Μπεκίρ Οζτούρκ.

 Εχει ήδη ζητηθεί από τη γενική ασφάλεια να αυξηθούν τα μέρα ασφαλείας για την προστασία των τριών προσωπικοτήτων.  Είναι εδώ και δεκαετίες σύνηθες στην Τουρκία το φαινόμενο των ηχηρών τρομοκρατικών πράξεων και της δολοφονίας σημαντικών ονομάτων, με αποτέλεσμα να σπέρνεται ο πανικός.

 Εδώ και λίγο καιρό όμως, με δολοφονίες όπως αυτή του Ιταλού ιερέα στην Τραπεζούντα και η πρόσφατη δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, οι τρομοκρατικές αυτές ενέργειες έχουν αποκτήσει, αν όχι διαφορετικό, τουλάχιστο πρόσθετο ενδιαφέρον. Κι αυτό επειδή στόχοι γίνονται όχι τουρκικής καταγωγής πολίτες, ή ακόμη και εντελώς ξένοι.  

Πράγμα που φυσικά συμβαδίζει με το όλο -πολιτικό- κλίμα αυτοαπομόνωσης και εθνικισμού που επικρατεί εδώ και καιρό στην Τουρκία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδώ και χρόνια ήταν «στόχος» και μάλιστα ορισμένες φορές βομβιστικών επιθέσεων από την «εξαφανισμένη» εδώ και λίγο καιρό «ισλαμική» τρομοκρατική οργάνωση IBDA-C (Ισλαμικό Μέτωπο Επιδρομέων Μεγάλη Ανατολή).

 Εδώ και λίγο καιρό όμως, το Πατριαρχείο είναι «στόχος» στο πλαίσιο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού.  *«Το υπουργείο Εξωτερικών ξεκίνησε εκστρατεία υποστήριξης του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για να αναγνωριστεί η Οικουμενικότητά του στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε χτες από τη Ρόδο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης.

 Παρ' ότι δεν αναφέρθηκε στα σενάρια περί επικείμενης εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τόνισε ότι βασική συνισταμένη για να προχωρήσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η θρησκευτικότητα.

 Τόνισε ότι «η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, θα χρησιμοποιήσει την ένταξή της στην Ε.Ε. για να βάλει στην άκρη τους στρατιωτικούς», ενώ χαρακτήρισε πρόβλημα την είσοδο των Γκρίζων Λύκων στην τουρκική Βουλή.    

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=439&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 27.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote