Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στήριξη Δ. Αβραμόπουλου στον Αντ. Σαμαρά
Στήριξη Δ. Αβραμόπουλου στον Αντ. Σαμαρά Εκτύπωση E-mail
10.11.09

Τη στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε κοινή εμφάνιση τον δύο αντρών, το μεσημέρι της Τρίτης."Αρνούμαι την ασφάλεια της ουδετερότητας", σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι μολονότι απέσυρε την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΝΔ, δεν απέσυρε τις απόψεις και τα πιστεύω του.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι "η επιλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει να κάνει με παζάρια και συναισθηματισμούς".

Η παράταξη είναι "μία και πρέπει να μείνει ενιαία και αδιαίρετη", είπε, επισημαίνοντας ότι "πρέπει να επιλέξουμε αρχηγό με καθαρά πολιτικά κριτήρια". Σημείωσε ότι ο ίδιος συμφωνεί με την άποψη του κ. Σαμαρά ότι πρέπει να "πείσουμε αυτούς που έφυγαν να ξαναγυρίσουν". "Κάποιοι πλήγωσαν με τη συμπεριφορά και τη στάση τους τον κόσμο της ΝΔ. Πρέπει με πολιτικούς όρους να τους επαναφέρουμε στους κόλπους της παράταξης μας", είπε και πρόσθεσε: "Πρέπει να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε"

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του για εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση του κόμματος, μνημόνευσε τη στήριξη που του παρείχαν σε αυτή την προσπάθεια ο Αντ. Σαμαράς και ο Παν. Ψωμιάδης. Κατέληξε λέγοντας ότι "η επιλογή Σαμαρά οδηγεί στη διεύρυνση και στην ενότητα του κόμματος".

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε: "Ολόθερμα χαιρετίζω την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου" και πρόσθεσε ότι "στο συνέδριο αποδείξαμε ότι η ενότητα δεν κινδυνεύει. Την ενότητα αυτή θα την μετατρέψουμε σε ελπίδα νίκης". Ανέφερε ακόμη ότι σκόπευε πάντα στην αμφίπλευρη διεύρυνση της παράταξης και πρόσθεσε ότι αυτή η διεύρυνση αρχίζει από τώρα με τη συμφωνία με το Δ. Αβραμόπουλο.

"Η προσπάθεια της ΝΔ δεν αφορά μόνο εκείνους που πήγαν σε άλλα κόμματα αλλά κι εκείνους που έμειναν σπίτι και μας γύρισαν την πλάτη", είπε ο κ. Σαμαράς. Αναγνώρισε δημοσίως στον κ. Αβραμόπουλο ότι η πρωτοβουλία για εκλογή από τη βάση ήταν δική του, και ότι είναι το πρώτο βήμα για να γίνει το κόμμα μεγαλύτερο και πιο ισχυρό.

Η συμφωνία των δύο, τόνισε ο κ. Σαμαράς εγγυάται την αμφίπλευρη διεύρυνση. "Η ενότητα θα γίνει η αφετηρία για πορεία προς τη νίκη, θα προχωρήσουμε μαζί για να κάνουμε τη ΝΔ μεγαλύτερη και καλύτερη" είπε και ανέφερε ότι μέχρι το Πάσχα θα γίνει τακτικό συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

"Κάθε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει τα δικά του βιώματα, διαδρομή και κριτήρια για να τοποθετηθεί και να αποφασίσει. Η απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι απολύτως σεβαστή" σημειώνει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη στήριξη τους στον Αντ. Σαμαρά αναμένεται να εκφράσουν οι λεγόμενοι "Λοχαγοί", οι οποίοι στήριξαν τον Κ. Καραμανλή το 1997.

Ντέρμπι

Σε ντέρμπι μεταξύ Μπακογιάννη και Σαμαρά εξελίσσεται η εκλογή προέδρου στη ΝΔ, σύμφωνα και με τη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA. Στο ερώτημα ποιόν θα θέλατε για πρόεδρο ανάμεσα σε Μπακογιάννη- Σαμαρά, οι νεοδημοκράτες δίνουν προβάδισμα 0,3 ποσοστιαίων μονάδων στον πρώην υπ. Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 46,8% και η κ. Μπακογιάννη το 46,5%.

Στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρόεδρος;" , ο Αντ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 40,7% έναντι 35,7% της Ντ. Μπακογιάννη και 9,7% του Π. Ψωμιάδη. Στο ερώτημα "ποιος είναι πιο αξιόπιστος;", ο Αντ. Σαμαράς προηγείται με 38,2%, έναντι της 27,1% της Ντ. Μπακογιάννη και 18.3% του Π. Ψωμιάδης 18,3%.

Η δημοσκόπηση της GPO, παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας από την εκπομπή Ανατροπή, του Γιάννη Πρετεντέρη από το MEGA.

Η εκστρατεία των υποψηφίων


Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο Κάτω Χαλανδρίου στις 18.30, ενώ στις 19.30 η κ. Μπακογιάννη θα μιλήσει στο αμφιθέατρο του δημοτικού ραδιοφώνου στο Γκάζι. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4383&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 10.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote