Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Στοίχημα" η συμμετοχή στην εκλογή νέου προέδρου
"Στοίχημα" η συμμετοχή στην εκλογή νέου προέδρου Εκτύπωση E-mail
10.11.09

Από την βάση του κόμματος θα εκλεγεί στις 29 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως αποφάσισε το έκτακτο συνέδριο. Οι υποψήφιοι για την προεδρία ρίχνονται στην μάχη για τρεις εβδομάδες, με περιοδείες και συνεντεύξεις σε όλη την χώρα

ενώ το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν είναι η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Το βράδυ της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στα Ιωάννινα και στην Ηλιούπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Με συνεντεύξεις τους στον επανεκδοθέντα Ελεύθερο Τύπο και οι τρεις επαναλαμβάνουν τις θέσεις τους για την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας , το κρίσιμο σημείο τριβής τους.

Στη μάχη της ιδεολογικής προσέγγισης ρίχνουν το βάρος οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Οι περιοδείες οι συγκεντρώσεις και οι επαφές συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.

Οι εκλογές θα γίνουν με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την οποία ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών κατόπιν αιτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής , να διαθέσει τους χώρους όπου θα στηθούν οι κάλπες.

Η ΝΔ, σύμφωνα με σχετική επιστολή των κκ Σιούφα και Ζαγορίτη, εγγυάται την ασφάλεια και την έγκαιρη παράδοση των χώρων ώστε την επομένη της εκλογής του νέου Προέδρου,30 Νοεμβρίου και ενδεχομένως και 7 Δεκεμβρίου, οι υπηρεσίες να λειτουργήσουν.

Νέα δημοσκόπηση της ΜRB για την διαδοχή στη ΝΔ

Το κλίμα που επικρατεί στην κούρσα της διαδοχή αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις με πιο πρόσφατη αυτή της εταιρίας MRB για τον Ελεύθερο Τύπο.

Η εταιρία κατηγοριοποίησε τους ερωτηθέντες σε κλίμακα από με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση από απόλυτα δεξιά μέχρι απόλυτα αριστερά. Έτσι, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου για τον πρώτο γύρο η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό από 33,7 έως το 43,4 . Ακολούθως ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά από το 30,7 και καταλήγει στο 30,4 ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετρήθηκε από το 18,4 έως το 13,1. Σε υψηλά επίπεδα η αδιευκρίνιστη ψήφος από 17,2 έως το 13,1.

Στο ίδιο ερώτημα αλλά για τον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινά από το 43,1 και φτάνει στο 50,9 %. Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά από το 37,6 και φτάνει στο 36,4. Η αδιευκρίνιστη ψήφος εδώ κυμαίνεται από το 19,3 μέχρι το 12,7%.

Ντόρα Μπακογιάννη

Το πολιτικό της στίγμα παρουσίασε στα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην Ηπειρο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας τη Δευτέρα στα Γιάννινα. Ως βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής της η κ. Μπακογιάννη προσδιορισε τη διαφάνεια σημειώνοντας ότι η μόνη διαφωνία της με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ήταν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και προσθέτοντας εμφατικά ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να πηγαίνουν στο δικαστήριο όπως και οι πολίτες προκειμένου να επανακτήσει την αξιοπιστία του το πολιτικό σύστημα.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε και συζήτησε με ψηφοφόρους στην Ηλιούπολη. Σε συνεντεύξεις του στις εφημερίδες "Τα Νέα" και "Ελεύθερος Τύπος", ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι αν εκλεγεί θα βάλει τέλος στα κομματικά φέουδα.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας στον Φλας τόνισε ότι δεν έχει χορηγούς και εκτίμησε ότι τα μεγάλα μαχαίρια θα βγουν μετά την εκλογή προέδρου. Ο υπουργός εσωτερικών με απόφασή του διευκολύνει την διεξαγωγή των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία παραχωρώντας προς χρήση τα ΚΕΠ ή άλλους χώρους που τυχόν ζητηθούν για την διαδικασία. Ο κ. Ψωμιάδης κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ να μην παρασυρθεί από κύκλους που θέλουν την πόλωση.

Επιστολή Γ.Ραγκούση σε Νομαρχίες και Δήμους για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ

Αποδεχόμενος αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας για τη διευκόλυνση εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, εφόσον χρειαστεί, ο κ. Ραγκούσης απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους νομάρχες, τους δημάρχους και τους προέδρους Κοινοτήτων.

Στην επιστολή του προς τους νομάρχες και τους δημάρχους, ο κ. Ραγκούσης τους καλεί, για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ, να διαθέσουν, κατά το μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές τους ανάγκες, δημοτικά ή νομαρχιακά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων των ΚΕΠ ή όποιους άλλους χώρους κρίνουν, σε συνεργασία με τους κατά τόπους υπευθύνους της Νέας Δημοκρατίας, ότι είναι κατάλληλοι για τη διενέργεια της εκλογής προέδρου της ΝΔ, καθώς επίσης και εκλογικό υλικό (κάλπες και παραβάν) που τυχόν ζητηθεί.

Προσθέτει δε ότι η "Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με την επιστολή των κκ. Σιούφα και Ζαγορίτη εγγυάται την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων ασφάλειας και επιμέλειας που θα τεθούν και την έγκαιρη παράδοση των χώρων, ώστε την επομένη των εκλογών, στις 30 Νοεμβρίου και ενδεχομένως και 7 Δεκεμβρίου, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες".

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4382&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote