Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Βλέπουν» Αλ Κάιντα πίσω από το μακελειό στο Τέξας
«Βλέπουν» Αλ Κάιντα πίσω από το μακελειό στο Τέξας Εκτύπωση E-mail
10.11.09

Ο Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, ο αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που άνοιξε πυρ σε στρατιωτική βάση στο Φορντ Χουντ του Τέξας σκοτώνοντας 13 συναδέλφους του, μπορεί να είχε σχέσεις με έναν ιμάμη που υποστηρίζει την αλ Κάιντα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αρχές ερευνούν τις πιθανές σχέσεις μεταξύ του δράστη και του ιμάμη που οι αμερικανικές αρχές παρουσιάζουν ως ένθερμο υποστηρικτή της αλ Κάιντα από τότε που εγκατέλειψε το τζαμί όπου κύρηττε στην Βιρτζίνια.

Το 2001, ο Χασάν πήγαινε στο τζαμί όπου κήρυττε ο ιμάμης Ανγουαρ αλ Αουλάκι, ο οποίος είχε σχέσεις με στελέχη της αλ Κάιντα, μεταξύ αυτών και δύο από τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως υποστηρίζει αμερικανός αξιωματούχος, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Washington Post πάντως η φύση των σχέσεων μεταξύ των δύο ανδρών δεν είναι εμφανής. Οι αρχές είχαν επισημάνει την Κυριακή ότι πίστευουν ότι ο Χασάν έδρασε μόνος του στο Φορντ Χουντ, χωρίς όμως να αποκλείουν την πιθανότητα ότι ήθελε να κάνει επίθεση αυτοκτονίας.

(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4378&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote