Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Ναι» στο νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση Υγείας
«Ναι» στο νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση Υγείας Εκτύπωση E-mail
08.11.09

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, στηρίζοντας τις σημαντικότερες αλλαγές πολιτικής στο πεδίο που έχουν προταθεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, γεγονός που πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν νίκη για τον πρόεδρο Ομπάμα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ονομαστική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 220 ψήφοι υπέρ -περιλαμβανομένης και της ψήφου ενός Ρεπουμπλικανού- και 215 κατά.

Το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να προωθήσει την επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης για σχεδόν όλους τους Αμερικανούς και να άρει αδικίες όπως η άρνηση των ασφαλιστικών εταιριών να προσφέρουν υπηρεσίες ή να καλύπτουν τα ιατρικά κόστη στους ανθρώπους που έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές επέκριναν το κόστος της προταθείσας μεταρρύθμισης, που υπολογίζεται στο 1 τρις δολάρια, την επιβολή νέων φόρων στους πλουσίους, και την «υπερβολική» κυβερνητική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα της ασφάλισης και των υπηρεσιών υγείας.

Οι Δημοκρατικοί πανηγύρισαν όταν καταγράφηκε η 218η ψήφος και ξανά όταν η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη Γερουσία, όπου η συζήτηση έχει «κολλήσει» εδώ και εβδομάδες, καθώς ο ηγέτης της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ αναζητεί την διατύπωση που θα επιτύχει τη συγκέντρωση των 60 ψήφων που απαιτούνται.

Στη συνέχεια, οι διαφορετικές εκδοχές του νομοσχεδίου που υιοθετούνται στη Βουλή και στη Γερουσία πρέπει να «συγκεραστούν» και η τελική εκδοχή να εγκριθεί και από τα δύο σώματα, πριν σταλεί στον πρόεδρο Ομπάμα που θα κυρώσει το νόμο υπογράφοντάς τον.

Επίσης, η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε τροποποίηση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας που διευρύνει την απαγόρευση της χρήσης ομοσπονδιακών κεφαλαίων για την κάλυψη αμβλώσεων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της αντιπολίτευσης, συνενωμένοι με τους Δημοκρατικούς που τάσσονται εναντίον των αμβλώσεων, πέτυχαν να περάσουν την τροποποίηση με 240 ψήφους υπέρ έναντι 194 κατά.

Η τροποποίηση εξόργισε τους Δημοκρατικούς που τάσσονται υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση.

Την τροποποίηση εισηγήθηκε ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπαρτ Στιούπακ. Απαγορεύει την κάλυψη του κόστους των αμβλώσεων από το εθνικό σύστημα υγείας εξαιρουμένων περιπτώσεων βιασμών, αιμομιξιών και περιπτώσεων στις οποίες η ζωή των εγκύων τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Τα ασφαλιστήρια με ομοσπονδιακές επιδοτήσεις που προσφέρουν ιδιωτικές εταιρίες θα ενσωματώνουν τους ίδιους περιορισμούς, και οι γυναίκες που θα θελήσουν να προβούν σε εκτρώσεις ή να έχουν την κάλυψη στην περίπτωση που το αποφασίσουν θα πρέπει να να πληρώνουν σημαντικά περισσότερα ασφάλιστρα ή να καταβάλουν οι ίδιες τα χρήματα για τις επεμβάσεις.

Η Δημοκρατική βουλευτίνα Νταϊάνα ΝτεΓκέτι αποκάλεσε το περιεχόμενο της τροποποίησης «προσβλητικό για τις γυναίκες».

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4375&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote