Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ναι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας χωρίς εκπτώσεις
Ναι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας χωρίς εκπτώσεις Εκτύπωση E-mail
06.11.09

Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλα δε θα υπάρχουν εκπτώσεις στην αξιολόγηση της το Δεκέμβριο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε δηλώσεις του από τη Βιέννη που πραγματοποιεί επίσκεψη, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ.

Σημείωσε ακόμη, αναφορικά με τις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας , ότι χρειάζεται καλή προεργασία για την προώθηση των διμερών σχέσεων. Όχι στο διάλογο χωρίς προυποθέσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κ.Δρούτσας είναι να αξιοποιήσει την ελληνική πρωτοβουλία για το δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Επεσήμανε πάντως ότι χρειάζεται υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές και καλή προετοιμασία ώστε να μη σπαταλήσουμε για χάρη της επικοινωνίας την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας.

"Η κυβέρνηση κάνει πολύ προσεκτικά βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα της εξωτερικής πολιτικής", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής. "Ο καθένας ζητάει αυτό που θέλει να ζητήσει, η ελληνική κυβέρνηση όμως με την αποφασιστικότητά της και τα βήματα, που κάνει, δείχνει και το στίγμα της εξωτερικής της πολιτικής", πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση αν είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει η κυβέρνηση σ΄αυτόν τον διάλογο, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: "Όχι βέβαια. Χωρίς προϋποθέσεις δεν γίνεται κανένας διάλογος".

Όπως ανακοίνωσε τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην επιστολή Ερντογάν με την οποία ζήτησε ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και επίλυση των διαφορών.

Την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς προανήγγειλε στο πρακτορείο Ανατολή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, σε ημερομηνία που μένει να προσδιοριστεί.

Αντιδράσεις

Την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής πριν από το Δεκέμβριο προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ζήτησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ζήτησε ακόμη να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για ενημερωθούν τα κόμματα σχετικά με τη πολιτική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση. Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμμα ενημέρωσης.

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Εν τω μεταξύ συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Εσθονικό αεροσκάφος, που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Δύναμη FRONTEX για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, παρενοχλήθηκε τα ξημερώματα από τουρκικό ραντάρ, ενώ εκτελούσε περιπολία, κοντά στο Αγαθονήσι, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.

Το αεροσκάφος - παρά τις προειδοποιήσεις - ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4363&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 06.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote