Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διεθνές δίκτυο θρησκευτικού τουρισμού
Διεθνές δίκτυο θρησκευτικού τουρισμού Εκτύπωση E-mail
03.11.09

Τη δημιουργία ενός πανελλήνιου και διεθνούς δικτύου ανταλλαγής επισκεπτών βάζει στα σκαριά η Εκκλησία, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου. Στόχος της προσπάθειας που ξεκινά είναι να τονωθεί εν γένει το πεδίο του τουρισμού στην Ελλάδα, μέσω της ανάδειξης των – ήδη γνωστών αλλά και των πολλών άγνωστων στο ευρύ κοινό – εκκλησιαστικών μνημείων ως προορισμών με προσκυνηματικό ενδιαφέρον.

Οι προοπτικές συνεργασίας με την Πολιτεία, τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και Εκκλησίες του εξωτερικού, θα εξεταστούν σε βάθος στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις που θα λάβει χώρα το διήμερο 14 – 15 Νοεμβρίου στη Ζάκυνθο.

Ήδη 35 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Συνέδριο και παράλληλα την πρόθεσή τους να εντάξουν τις Επαρχίες τους στο υπό σχεδίαση πρόγραμμα ανάπτυξης του εγχώριου και διεθνούς θρησκευτικού τουρισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη, ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, τόνισε πως έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και την αρμόδια για θέματα Τουρισμού υφυπουργό Άντζελα Γκερέκου, καθώς και με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, από τους οποίους -όπως είπε- έλαβε θετική ανταπόκριση και απέσπασε τη στήριξη για το πρόγραμμα που ετοιμάζεται για το θρησκευτικό τουρισμό.

«Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουμε τον τόπο και την παράδοσή μας. Υπάρχουν προσκυνήματα πολύ γνωστά, όπως η Παναγία της Τήνου και η Παναγία Σουμελά, αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Υπάρχουν τόποι και παραδόσεις που είναι άγνωστοι στον πολύ κόσμο» είπε συγκεκριμένα ο κ. Χρυσόστομος. Όπως παράλληλα εξήγησε, ένα από τα βασικά ζητήματα που θα αναλυθούν στο επερχόμενο συνέδριο είναι το ενδεχόμενο της «κατάργησης»- παράκαμψης των… παραδοσιακά ενδιάμεσων ταξιδιωτικών πρακτόρων, προκειμένου «αυτή η μορφή τουρισμού να καταστεί πιο προσιτή, με σαφές όφελος για τους ταξιδιώτες χαμηλότερων εισοδημάτων».

Μεταξύ των χωρών που βολιδοσκοπούνται για συνεργασία στον τομέα των προσκυνηματικών περιηγήσεων, περιλαμβάνονται η Ρωσία, προορισμοί στα Βαλκάνια και στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και παραδοσιακά Ρωμαιοκαθολικές χώρες της Μεσογείου, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό που την ώρα της συνέντευξης Τύπου ήταν σε εξέλιξη και συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο επιπλέον φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος δήλωσε: «Πιστεύω ότι Γιώργος Παπανδρέου και Ιερώνυμος είναι άνθρωποι νουνεχείς και αγαπούν την πατρίδα και την Εκκλησία. Εκτιμώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ξεχάσει την πικρία του όταν πριν από μερικά χρόνια, από αυτό εδώ το κτίριο (σ.σ. το Συνοδικό Μέγαρο) κινήθηκαν φυλλάδια εναντίον του, τα οποία τον έλεγαν άθεο. Τώρα είναι όλα στο φως, τώρα υπάρχει διαφάνεια».

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4352&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote