Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΤΡΙΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ;
ΤΡΙΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ; Εκτύπωση E-mail
03.11.09

Νέα Υόρκη

Τρίτη κατά σειρά θητεία διεκδικεί σήμερα ο δήμαρχος της πόλης μας Μάικλ Μπλούμπεργκ και στην προσπάθεια να επανεκλεγεί, δεν διστάζει να ξοδέψει $35.000 την ώρα για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα .

Ο προϋπολογισμός της φετινής προεκλογικής του κούρσας, αναμένεται να αγγίξει το αστρονομικό ποσόν των $140 εκατομμυρίων, ενώ την ίδια στιγμή ο αντίπαλος του Γουίλιαμ (Μπιλ) Τόμσον δεν προβλέπεται να ξεπεράσει το ποσόν των $6 εκατομμυρίων για τον ίδιο σκοπό.

Η ενέργειά του αυτή έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και μεγάλη μερίδα παραγόντων αλλά και κατοίκων της πόλης επισημαίνει μια "αλαζονική νοοτροπία που πρέπει να τιμωρηθεί".

Ο 67χρονος δήμαρχος φέρεται πως είναι ο πλουσιότερος πολίτης της Νέας Υόρκης, ενώ για να μπορέσει να ξαναθέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου, κατέθεσε πρόταση τον περασμένο Μάρτιο στο Δημοτικό Συμβουλίο και αλλάξε τον ισχύοντα κανονισμό που είχε εγκριθεί το 1993, με αποτέλεσμα να ανεβάσει το όριο θητείας από δύο που ήταν πριν, στις τρεις τετραετίες.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ εξελέγη δήμαρχος της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2001 και πέτυχε εντυπωσιακή επανεκλογή το 2005, με μια επίσης πολυδάπανη εκστρατεία.

Αν και είχε ασκήσει βέτο το 2002, σε ενδεχόμενη αλλαγή στο όριο της δημαρχιακής θητείας, σήμερα υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να προσφύγει στην τρίτη ευκαιρία επανεκλογής , λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς θεωρεί τον εαυτό του ως τον καταλληλότερο για την διαχείριση της.

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν προβάδισμα της τάξης του12% εως15% για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ ο αντίπαλος του Γουίλιαμ (Μπιλ) Τόμσον εμφανίζεται την τελευταία εβδομάδα να μειώνει την διαφορά.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4350&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 03.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote