Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Αβραμόπουλος
Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Αβραμόπουλος Εκτύπωση E-mail
02.11.09

Απέσυρε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της ΝΔ ο Δ. Αβραμόπουλος, μετά και την απόρριψη της πρότασης του στην Κεντρική Επιτροπή, να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος στις εκλογές. Το γεγονός θεωρήθηκε σαν ήττα του κ. Αβραμόπουλου. Μεγάλο ερώτημα πλέον είναι το ποιον και εάν θα στηρίξει ο κ. Αβραμόπουλος στη συνέχεια της κούρσας της διαδοχής.

Στη δήλωση του ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι εξ αρχής επέμεινε σε "μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής".

Και προσθέτει: "Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας".

"Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του" σημειώνει ο πρώην υπουργός Υγείας και τονίζει: "Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης. Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης".

Σε θέση μάχης Ντόρα- Σαμαράς

Σε θέσεις μάχης τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ με τη προσοχή να εστιάζεται στην κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά, ιδίως μετά την "έκρηξη" Μεϊμαράκη στην Κ.Ε του κόμματος το Σάββατο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας από τα Ιωάννινα στις αιχμές Μεϊμαράκη σημείωσε: "Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της παράταξης. Προκλήσεις δεν με αγγίζουν, δεν πτοούμαι".

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία κάλυψε τον κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζοντας ότι δεν προχώρησε σε ύβρεις αλλά αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα, μιλώντας στον flash 96 τόνισε: "Όλοι κρινόμαστε για την πορεία μας μέχρι τώρα, αλλά θα κριθούμε κυρίως με όρους μέλλοντος". Η υποψήφια αρχηγός της ΝΔ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "το αύριο θα τους βρει όλους ενωμένους" και επεσήμανε: "Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να μη στρουθοκαμηλίσουμε".

Υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη τάχθηκε ο Μιλτιάδης Έβερτ. Σε γραπτή του δήλωση ο τέως πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι η ανάδειξη της κ. Μπακογιάννη στην ηγεσία θα δημιουργήσει προοπτικές ώστε το κόμμα να επανέλθει στην εξουσία.

nooz

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4346&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote