Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέο φονικό πέρασμα τυφώνα από τις Φιλιππίνες
Νέο φονικό πέρασμα τυφώνα από τις Φιλιππίνες Εκτύπωση E-mail
02.11.09

Δεκατέσσερις νεκρούς, τέσσερις αγνοούμενους και 10.000 άστεγους άφησε πίσω του ο τυφώνας Mirinae, ο οποίος απομακρύνθηκε από τις Φιλιππίνες την Κυριακή. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, το φαινόμενο εξασθένισε καθώς απομακρυνόταν από τις Φιλιππίνες.

Πρόκειται για τον τέταρτο τυφώνα που πλήττει τη χώρα τον τελευταίο μήνα, στοιχίζοντας συνολικά τη ζωή σχεδόν 1.000 ανθρώπων.
Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται αφότου παρασύρθηκαν από τα νερά χειμάρρων, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (National Disaster Coordinating Council, NDCC).

Το NDCC ανέφερε ότι οκτώ από τα θύματα πνίγηκαν, τρία υπέκυψαν εξ αιτίας υποθερμίας, δύο από την κατάρρευση τοίχων πάνω τους και ένας άνθρωπος έπεσε από ταράτσα.

Ο τυφώνας, που έπληξε τις Φιλιππίνες το Σάββατο, ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης. Σχεδόν 6.000 σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές με αποτέλεσμα 10.000 άνθρωποι να χρειαστεί να καταφύγουν σε κέντρα υποδοχής, σύμφωνα με το NDCC. Ήδη, 87.000 άνθρωποι βρίσκονταν στα κέντρα αυτά εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι προηγούμενοι τυφώνες.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4344&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote