Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΄40
ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΄40 Εκτύπωση E-mail
01.11.09

Του Σάκη Σερέτη
Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 γιόρτασαν οι μαθητές και οι γονείς του ημερησίου σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Τζαμάικα ¨Νέας Υόρκης ,την εβδομάδα που μας πέρασε.Ένα μωσαϊκό από μαθητές διαφορετικής κουλτούρας και προέλευσης πλαισίωσαν τους Ελληνικής καταγωγής μαθητές του σχολείου και όλοι μαζί, απέδωσαν τιμή και δόξα στο έπος του ’40.

Μια καλοσχεδιασμένη γιορτή με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά, μας παρέπεμψε στις χρυσές σελίδες της Ελληνικής ιστορίας ,υπενθυμίζοντας τον άνισο αγώνα του Ελληνικού λαού απέναντι στην υπεροπλία του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας..

Οι απαγγελίες ποιημάτων συνοδεύτηκαν από επίκαιρα τραγούδια της εποχής και οι εικόνες που παρουσίασαν οι μαθητές με την μοναδική παιδική τους αγνότητα, ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη κ. Κυριακόπουλος Ευάγγελος , ο συντονιστής εκπαίδευσης του Ελληνικού προξενείου στην Νέα Υόρκη κ. Βληκίδης Γεώργιος καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της πόλης μας.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και σε όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης ,οι οποίοι με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου δρ.Γεώργιο Μελικόκη, για άλλη μια φορά μας εξέπληξαν ευχάριστα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4341&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 08.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote