Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Η Ελλάδα παρούσα με πρωτοβουλίες"
"Η Ελλάδα παρούσα με πρωτοβουλίες" Εκτύπωση E-mail
01.11.09

"Η Ελλάδα με πρωτοβουλίες είναι παρούσα για μία κοινωνική και δίκαιη Ευρώπη" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο.

Οι κύριοι Παπανδρέου και Μπράουν συζήτησαν θέματα ευρωπαϊκού και ελληνικού ενδιαφέροντος ενώ ορίστηκε και νέα τους συνάντηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είτε στο Λονδίνο είτε στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., οι κ. Παπανδρέου και Μπράουν ανέπτυξαν από κοινού πρόταση για μία νέα στρατηγική ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Συνάντηση Παπανδρέου - Μπράουν

Ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο στην πρωθυπουργική κατοικία, η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον κ. Μπράουν, για μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συζήτηση έγινε για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή όπως τα Βαλκάνια, η Κύπρος και η Τουρκία.

Όλα τα θέματα αυτά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, τίθενται και συζητούνται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της Ελλάδας να παίρνει πλέον πρωτοβουλίες, να είναι παρούσα και να προωθεί λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τον Έλληνα και τον Ευρωπαίο πολίτη.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα συναντήθηκαν με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

 

Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, οι κ. Παπανδρέου και Μπράουν ανέπτυξαν από κοινού πρόταση για μία νέα στρατηγική ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση για συνδυασμένη αντιμετώπιση της οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης, που έτυχε ευρείας αποδοχής.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις και σε νοικοκύρεμα της οικονομίας με αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία.

Δύσκολη, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, τη μάχη, για να καμφθεί η δυσπιστία, των Ευρωπαίων εταίρων, απέναντι στην Ελλάδα. Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι η χώρα, αρχίζει να ξαναποκτά, ενεργό ρόλο, επικαλούμενος, την αποδοχή των προτάσεών του, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη της συνόδου, έστειλε, αυστηρά μηνύματα, σε Σκόπια και Τουρκιά, χαρακτήρισε θετική, τη συμφωνία που επετεύχθη, για τη Συνθήκη της Λισαβόνας και προανήγγειλε πρωτοβουλίες της Ελλάδας, ενόψει της διάσκεψης, για τις κλιματικές αλλαγές, στην Κοπεγχάγη.

Αρκετές φορές ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι η κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε σοβαρές τομές και μεταρρυθμίσεις, για το νοικοκύρεμα της οικονομίας, αλλά θα τηρήσει, στο ακέραιο, τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, για αναθέρμανση της αγοράς και στήριξη των πολιτών.

Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ξεχωρίζει και η αναφορά του, στο ζήτημα της τρομοκρατίας, με την επισήμανση, ότι πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία, θα δώσουν μαζί τέλος, στον κύκλο του αίματος, που βλάπτει τη χώρα διεθνώς.

Αντιδράσεις

Η προώθηση της συνθήκης της Λισαβόνας γίνεται πίσω από τις πλάτες των λαών και εναντίον τους, σχολίασε το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα γίνει σε βάρος των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών.

Κατά της συνθήκης της Λισαβόνας αναφέρθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε απογοητευτικά τα αποτελέσματα σχετικά την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, ατολμία καταλόγισε στον κ. Παπανδρέου ο ΛΑΟΣ.
ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4340&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων