Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φεύγουν οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι
Φεύγουν οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι Εκτύπωση E-mail
01.11.09

Το υψηλό κόστος διαβίωσης και η «τσουχτερή» φορολογία, αιτίες της «απόδρασης» 1,5 εκατ. κατοίκων για άλλες πολιτείες. Ανυπολόγιστη η ζημιά στα ταμεία της Εφορίας και του Δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας

Περισσότεροι από 1,5 εκατ. κάτοικοι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης την εγκατέλειψαν για άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών στην οκταετία 2000 έως 2008, σύμφωνα με έκθεση του ερευνητικού κέντρου «Εmpire Center for New York State Ρolicy». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εσωτερική μετανάστευση πληθυσμού από Πολιτεία των ΗΠΑ που έχει σημειωθεί ποτέ!

 
 
 
Μαζικά εγκαταλείπουν τη Νέα Υόρκη οι πλούσιοι κάτοικοί της εξαιτίας του κόστους διαβίωσης και της υψηλότερης φορολογίας σε σχέση με άλλες αμερικανικές πολιτείες
Η μεγάλη πλειονότητα αυτών των ιδιόμορφων «μεταναστών», δηλαδή το 1,1 εκατ., ήταν πρώην κάτοικοι της πόλης της Νέας Υόρκης, που σημαίνει ότι ένας στους επτά φορολογούμενους της πόλης μετακόμισε.
 
Το χειρότερο, ωστόσο, είναι ότι οι οικογένειες που εγκατέλειψαν τη Νέα Υόρκη έχουν αντικατασταθεί από νεοφερμένους με σημαντικά χαμηλότερα εισοδήματα, οι οποίοι, όπως είναι φυσιολογικό, πληρώνουν και λιγότερους φόρους.
 
Απώλειες
Συνολικά, οι πρώην Νεοϋορκέζοι έβγαζαν περίπου 13% περισσότερα χρήματα από αυτούς που μετακόμισαν προσφάτως στην Πολιτεία, σημειώνει η έρευνα. Και επομένως δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πόλη της Νέας Υόρκης και πολύ ειδικότερα το Μανχάταν υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες από άποψη φορολογητέων εισοδημάτων.
 
Ο μέσος φορολογούμενος του Μανχάταν που εγκατέλειψε την Πολιτεία κέρδιζε 93.264 δολάρια τον χρόνο. Ο μέσος νεοφερμένος φορολογούμενος στο Μανχάταν κερδίζει 72.726 δολάρια ετησίως. Αυτά τα ποσά αντιπροσωπεύουν μια διαφορά της τάξης των 20.538 δολαρίων, την υψηλότερη για οποιαδήποτε κομητεία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η κομητεία του Στέιτεν Αϊλαντ ήταν δεύτερη, με διαφορά της τάξης των 20.066 δολαρίων ετησίως.
 
Ολα αυτά δείχνουν ανάγλυφα πως η Νέα Υόρκη υποφέρει από απώλεια φορολογητέων εισοδημάτων. Για το διάστημα 2006-2007, η «μεταναστευτική ροή» από τη Νέα Υόρκη προς άλλες αμερικανικές πολιτείες μεταφράζεται σε απώλειες 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν ποιες πολιτείες παρουσίασαν αύξηση πληθυσμού, σε συνδυασμό με δεδομένα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων, τα οποία δείχνουν ποιες πολιτείες, πόλεις και κομητείες έχασαν πληθυσμό.
 
Ενώ η πόλη και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης συγκαταλέγονται στους «χαμένους», το Νιου Τζέρσι και η Φλόριντα είναι οι «κερδισμένοι». Περισσότεροι από 250.000 Νεοϋορκέζοι που ζούσαν στο κέντρο ή στα περίχωρα της πόλης έφυγαν για τη Φλόριντα και άλλοι 172.000 φορολογούμενοι Νεοϋορκέζοι κατέληξαν στο Νιου Τζέρσι. Το ερώτημα είναι γιατί όλες αυτές οι μετακομίσεις;
 
Η έρευνα του «Εmpire Center for New York State Ρolicy», που ανήκει στο συντηρητικό Ινστιτούτο του Μανχάταν, ρίχνει το φταίξιμο για τη μαζική νεοϋορκέζικη φυγή στο υψηλότατο κόστος διαβίωσης και στην υψηλή φορολογία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.
 
Ομως, στην ίδια έρευνα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή πολλές φορές πορεία Νεοϋορκέζων που μετακομίζουν από γειτονιά σε γειτονιά της πόλης: το Μανχάταν έχασε 64.480 φορολογούμενους και περισσότεροι απ τους μισούς μετακόμισαν στο Μπρονξ.
 
Το Μπρούκλιν έχασε 68.951, συμπεριλαμβανομένων 43.688 που μετακόμισαν στο Στέιτεν Αϊλαντ.
 
Ισως το μόνο καλό νέο για τα ταμεία της εφορίας στη Νέα Υόρκη είναι ότι η φυγή των Νεοϋορκέζων άγγιξε το ζενίθ της το 2005, όταν περίπου 250.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν την Πολιτεία. Ομως, το 2008 μόλις 126.000 ήταν αυτοί που έφυγαν από την αμερικανική μητρόπολη, αντιπροσωπεύοντας τον μικρότερο αριθμό... «φοροφυγάδων» μέσα στην οκταετία...
 

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4338&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote