Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η ύφεση ανήκει στο παρελθόν για τις ΗΠΑ;
Η ύφεση ανήκει στο παρελθόν για τις ΗΠΑ; Εκτύπωση E-mail
31.10.09

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ικανοποίηση και ανακούφιση έγινε δεκτή η είδηση ότι η ύφεση ανήκει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έκθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης, η οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη κατά 3,5% στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνει ανάπτυξη ύστερα από τέσσερα τρίμηνα συρρίκνωσης.

Το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου είναι το πρώτο κατά το οποίο η αμερικανική οικονομία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης, σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Η ανάπτυξη που έφτασε το 3,5%, είναι το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται εδώ και δυο χρόνια.

Επίσης, είναι η πιο ισχυρή -μέχρι στιγμής- ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία πέρασε σε μία νέα φάση ανάκαμψης.

"Αν και η έκθεση αποτελεί ένδειξη πραγματικής προόδου, ο δείκτης που χρησιμοποιώ για να μετρήσω την ισχύ της οικονομίας δεν είναι το ΑΕΠ και αν αυξάνεται, αλλά, το αν δημιουργούμε δουλειές, αν οι οικογένειες μπορούν πιο εύκολα να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, αν οι επιχειρήσεις μας προσλαμβάνουν και τα πάνε καλά.", δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Τα ευχάριστα νέα για την αμερικανική οικονομία είχαν θετικές επιπτώσεις στη Wall Street, αλλά και στα ασιατικά χρηματιστήρια.

"Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η ανεργία παραμένει απαράδεκτα υψηλή, για κάθε άτομο που μένει εκτός δουλειάς, για κάθε οικογένεια που αντιμετωπίσει κατάσχεση.", δήλωσε με έμφαση ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθυ Γκάϊντνερ.

Πάντως, εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν νιώσει -μέχρι στιγμής- την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και δεν έχουν δει να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας ή να παίρνουν πιο εύκολα δάνειο.

Όπως είπε ο Αμερικανός οικονομικός αναλυτής, Ντέϊβιντ Γουάϊς, "Η αμερικανική οικονομία έχει βγει από την ύφεση. Όμως, θέλω να δω τους αριθμούς των εργαζομένων να αυξάνονται, αυτό μετρά για τους ανθρώπους."!

Οι πρωτοβουλίες της αμερικανικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της αγοράς κατοικίας και την αγορά αυτοκινήτου, είναι από τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4332&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote