Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η ονομασία κριτήριο ένταξης στην ΕΕ
Η ονομασία κριτήριο ένταξης στην ΕΕ Εκτύπωση E-mail
30.10.09

Δεν αρχίζουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια εάν δεν επιλυθεί το θέμα του ονόματος διεμήνυσε την Πέμπτη -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - ο Γιώργος Παπανδρέου στον σκοπιανό ομόλογό του.

Οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν, για περίπου 20 λεπτά, άτυπα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η θέση της Ελλάδας είναι "μία ονομασία με γεωγραφικό προορισμό για κάθε χρήση", επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα της Ελλάδας ότι επιθυμεί να προωθηθεί η ενταξιακή πορεία της Σκοπίων αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίλυση της ονομασίας.

Αν επιλυθεί το θέμα του ονόματος υπάρχουν δυνατότητες για στενή συνεργασία σε πολλούς τομείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απ' ευθείας διαπραγματεύσεων παρά μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Σκοπίων προβάλουν ως πρώτο θέμα τη συνάντηση των κ.  Παπανδρέου και Γκρούεφσκι, και σημειώνουν ότι ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ πρωθυπουργών των δύο χωρών ύστερα από 3,5 χρόνια, όταν τον Μάρτιο του 2006 είχαν συναντηθεί στις Βρυξέλλες οι τότε πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Κώστας Καραμανλής και Βλάντο Μπούτσκοφσκι, αντίστοιχα.

Το Σάββατο ο έλληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Λονδίνο προκειμένου να συναντηθεί με το βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τον υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4331&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote