Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ξυλοκόπησαν άγρια φοιτητή στην Καλιφόρνια
Ξυλοκόπησαν άγρια φοιτητή στην Καλιφόρνια Εκτύπωση E-mail
26.10.09

Ποινική έρευνα σε βάρος αστυνομικών διατάχθηκε στην Καλιφόρνια των Ην.Πολιτειών, οι οποίοι χτύπησαν επανειλημμένα άοπλο φοιτητή.

Το βίντεο όπου καταγράφεται η επίθεση των αστυνομικών δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας San Jose Mercury News. Αν και δεν είναι καθαρό το οπτικό υλικό, δείχνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, έναν αστυνομικό να χτυπά τον 20χρονο Βιετναμέζο φοιτητή Φουόνγκ Χο με μεταλλικό γκλομπ πάνω από δέκα φορές. Μάλιστα, όπως σημειώνει το Associated Press, το τελευταίο πλήγμα ο φοιτητής φαίνεται να το δέχεται ενώ του είχαν φορέσει χειροπέδες και είναι αυτό το οποίο, σύμφωνα με ειδικούς της αστυνομίας, μπορεί να οδηγήσει στην τιμωρία των αστυνομικών. «Αν μπορείς να αποδείξεις ότι τα χέρια του είναι πίσω από την πλάτη του και φοράει χειροπέδες, αυτό θα μπορούσε να τους προκαλέσει πρόβλημα για άσκηση υπερβολικής βίας», σχολίασε ο Φρανκ Τζόρνταν, πρώην αρχηγός της αστυνομίας στο Σαν Φρανσίσκο. 

Στο περιστατικό που συνέβη στις 3 Σεπτεμβρίου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας η αστυνομία είχε κληθεί σε διαμέρισμα φοιτητών, καθώς υπήρχε καταγγελία για συμπλοκές μεταξύ των ενοίκων, μεταξύ του Χο και του συγκατοίκου του Τζέρεμι Σάφτιν. Με βάση τα έγγραφα της αστυνομίας, ο Χο αγνόησε την εντολή των αστυνομικών να μείνει ακίνητος και αντιστάθηκε όταν προσπάθησαν να του φορέσουν χειροπέδες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, άρχισαν να τον χτυπούν όταν έσκυψε για να πάρει τα γυαλιά του, που του είχαν πέσει.

Το βίντεο το τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο ο ελληνικής καταγωγής φοιτητής Δημήτρης Μασούρης, ο οποίος ζει μαζί με τους Χο και Σάφτιν. «Όταν πιστεύουν ότι είμαι επικίνδυνος, δεν με αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο αλλά σα ζώο», είπε ο ίδιος στην εφημερίδα Mercury News, χαρακτηρίζοντας «υπερβολική» την αντίδραση των αστυνομικών. 

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4318&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote