Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αβρότητες «πολιτικού πολιτισμού» μεταξύ των υποψήφιων προέδρων
Αβρότητες «πολιτικού πολιτισμού» μεταξύ των υποψήφιων προέδρων Εκτύπωση E-mail
25.10.09

Υπό την προεδρία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, συγκαλείται, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, εν όψει του εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή της παράταξης, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ»

με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση, θα μιλήσει ο πρόεδρος της παράταξης, Κώστας Καραμανλής, θα πραγματοποιήσει εισήγηση ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου Συνεδρίου, Δ. Σιούφας, με την οποία θα παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων ως προς την τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού για την εκλογή προέδρου του κόμματος, θα τοποθετηθούν οι τέσσερις υποψήφιοι πάνω στην πρόταση στην οποία ομόφωνα κατέληξαν και θα ληφθεί απόφαση επί της πρότασης τροποποίησης των διατάξεων του Καταστατικού.

 

Στο μεταξύ χθες, η κα Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή στους τρεις συνυποψηφίους της, κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Παναγιώτη Ψωμιάδη, ζητώντας να αναληφθεί από κοινού πρωτοβουλία συνεννόησης και αυτοδέσμευσης για τους όρους διεξαγωγής της διαδικασίας διαδοχής.

 

«Προτείνω να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία συνεννόησης και αυτοδέσμευσης. Στόχος της είναι πρώτοι εμείς, οι υποψήφιοι, να αναλάβουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους όρους με τους οποίους θα κινηθούμε στην περίοδο μέχρι την εκλογή.

 

Όρους που θα διασφαλίζουν τον πρώτιστο στόχο μας που είναι κοινός: η ενότητα της παράταξης και η γρήγορη ανασυγκρότησή της.

 

Πιστεύω ότι οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η πορεία προς την εκλογή θα είναι μια πορεία όπου θα κυριαρχούν η πολιτική και οι νέες ιδέες που θα ανανεώσουν την αξιοπιστία και τη δυναμική της παράταξής μας.

 

Είναι, νομίζω, αυτονόητο ότι ακρότητες, προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφευχθούν. Κυρίως πρέπει να αποφύγουμε να υπάρχουν εντάσεις και προστριβές μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στα μέσα ενημέρωσης.

 

Πιστεύω ότι κανείς από εμάς δεν πρόκειται να διολισθήσει σε τέτοιες πρακτικές. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραιτήτως και για τον κάθε ένα υποστηρικτή μας.

 

Γι' αυτό και προτείνω να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ μας, ώστε να έχουμε κοινή αντιμετώπιση και αντίδραση στην περίπτωση που κάποιος εκ των υποστηρικτών μας παρεκτραπεί», αναφέρει η πρώην υπουργός.

 

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στην «Αγαπητή Ντόρα», όπως την αποκαλεί στην επιστολή του, τονίζει ότι «Είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων να τηρήσουμε έναν κώδικα ορθής συμπεριφοράς.

Και όπως γνωρίζεις αυτό πράττω, εκφράζοντας την εντολή όλης της παράταξης για ενότητα μεταξύ μας και ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στο

ΠΑΣΟΚ

 

Οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν θα πρέπει να ευτελιστούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε και θα πρέπει τα ΜΜΕ να γίνουν πεδίο μεταξύ μας προστριβών.

 

Η προγραμματισμένη μου επίσκεψη στην περιφέρεια, δεν μου επιτρέπει να συναντηθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Χρήσιμο θα ήταν όμως, οι υποψήφιοι να επικοινωνήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να βρεθεί από κοινού ο κατάλληλος χρόνος.»

 

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «Είναι αυτονόητο, ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη. Αυτά επαναλαμβάνω σε κάθε τόνο και σε κάθε ευκαιρία, από την πρώτη ημέρα.

 

Όσο για δημόσιες συζητήσεις σε κομματικό ακροατήριο, αυτό ούτως ή άλλως θα γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο.

 

Το σημαντικότερο όμως είναι, αφού πλέον απευθυνόμαστε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως είχα εισηγηθεί και στην Οργανωτική Επιτροπή, να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση και αν υπάρξει δεύτερος γύρος, μία ακόμα, πριν από την τελική εκλογή.»

 

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στην επιστολή με το «Συμβόλαιο Τιμής», που απέστειλε χθες ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος προς τους τέσσερις υποψηφίους, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

 

«Πιστεύω ότι νέες ιδέες, όπως το Συμβούλιο Δεοντολογίας, η συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης, η καθιέρωση του θεσμού του forum, που προτείνεις, είναι εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις.

 

Εκτιμώ ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουμε πριν και μετά το Συνέδριο για να κάνουμε μία μεγάλη, νέα ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.»

 

Περιοδείες

 

* Η κα Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει τετραήμερη περιοδεία στη Μακεδονία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης και να παρακολουθήσει την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια της περιοδείας της θα έχει συναντήσεις και διάλογο με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών τάξεων, επιστημονικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της

ΟΝΝΕΔ

 

Συγκεκριμένα αύριο Κυριακή, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο Κιλκίς.

 

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πιερία. Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί τον νομό Πέλλας.

 

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική.

 

* Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκινά από σήμερα, Σάββατο, πρόγραμμα επισκέψεων. Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο, θα επισκεφθεί το Ναύπλιο, το Αργος και την Τρίπολη και αύριο Κυριακή, την Καλαμάτα, όπου στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία.

 

* Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε, χθες Παρασκευή, την Αρκαδία και σήμερα θα επισκεφθεί τη Σπάρτη όπου θα έχει επαφές με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4309&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote