Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Stage μόνο στον ιδιωτικό τομέα
Stage μόνο στον ιδιωτικό τομέα Εκτύπωση E-mail
24.10.09

Την κατάργηση των προγραμμάτων stage για το Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε την Παρασκευή.

Έτσι δεν θα ανανεωθεί καμία σύμβαση, ενώ δεν πρόκειται να πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Το δημόσιο θα προχωρήσει στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του σε προσωπικό, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με διαδικασία που θα ορίσει το ΑΣΕΠ, το οποίο θεωρεί αντισυνταγματική τη μοριοδότηση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τα stage "χρήσιμα εργαλεία για τους νέους και όχι εργαλείο για την εξασφάλιση πολιτικής πελατείας, όπως τα χρησιμοποίησε κατ' επανάληψη η ΝΔ".

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για τους εργαζόμενους στα stage, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για "εκδικητικότητα απέναντι σε χιλιάδες παιδιά".

Για "εργασιακό ρεβανσιστικό μεσαίωνα" κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Για "πογκρόμ το οποίο οργάνωσε ο προεδρος της ΓΣΕΕ" έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος εργαζομένων με stage στον ΟΓΑ Παναγιώτης Πελέκης, ο οποίος προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

Η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, δείχνει ότι το βαθιά κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια, όσες ηγεσίες και αν περάσουν.

Επίσης, έκανε λόγο για "απαράδεκτη απόφαση" που έχει τραγικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες νέους. Ακόμα είπε ότι η απόφαση αυτή θα έχει συνέπειες και για την ίδια τη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Ακόμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι αφαιρεί νομοθετημένα δικαιώματα.

"Η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα stage.

"Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο πρέπει ενωμένοι να δώσουν μάχη για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής: "Οι μεν της Ν.Δ. με τα Stages υπήρξαν αδίστακτοι έμποροι ελπίδας, οι δε του ΠΑΣΟΚ., γίνονται δήμιοι των ελπίδων αυτών. Και οι δύο θα πρέπει να ντρέπονται. Η μονιμοποίηση σκοντάφτει στα τεράστια ελλείμματα, ο διωγμός θα δημιουργήσει παρενέργειες στην αγορά. Δικός τους ο γκρεμός, δικό τους και το ρέμα".

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ τονίζει ότι οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage πληρώνουν τα σπασμένα των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αφού και τα δύο κόμματα από το 1996 χρησιμοποίησαν τα stage ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων και τονίζει ότι τα προγράμματα stage, πρέπει να καταργηθούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και όσοι απασχολούνται με τρέχουσες συμβάσεις stage να ασφαλιστούν και να παίρνουν τον κατώτερο μισθό.

Ο Σάββας Ρομπόλης στο ΣΚΑΪ

Κατά 0,5% θα επιβαρυνθεί ο δείκτης της ανεργίας στη χώρα μας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δήλωσε την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο επιστημονικός συνεργάτης της ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης.

Όπως τόνισε ο κ. Ρομπόλης, στη δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με τα stage οι ΔΕΚΟ είχαν ένα εφεδρικό στρατό για τις εργασίες τους.

"Όλη η φιλοσοφία των stage ήταν η μαθητεία και όχι η εργασία με χαμηλές αποδοχές και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα" τόνισε ο κ. Ρομπόλης.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4306&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote