Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Οικονόμου νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ;
Ο Οικονόμου νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ; Εκτύπωση E-mail
23.10.09

Μεγάλες αλλαγές στην φιλοσοφία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά και στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ, σηματοδοτεί η παραίτηση, υπό την πίεση των τελευταίων γεγονότων, του πρώην αρχηγού πλπέον της αστυνομίας, αντιστρατήγου κ. Β. Τσιατούρα.

Την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, για την επιλογή νέου αρχηγού και την αποστρατεία και προαγωγή άλλων αξιωματικών.

 

Δεν αποκλείεται οι κρίσεις να αρχίσουν και πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν γρήγορα, διότι οι αξιωματικοί που θα αναλάβουν τις νέες τους θέσεις θα έχουν να διαχειριστούν πορείες για μεγάλες επετείους (17 Νοέμβρη) και εκδηλώσεις για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 

Επικρατέστερος για την θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ φέρεται μέχρι στιγμής ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος παλαιότερα έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, την περίοδο της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «17η Νοέμβρη». Δεν αποκλείονται βέβαια εκπλήξεις, αφού η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσεις σε ριζικές αλλαγές, ώστε να υπάρξει βελτίωση στο θέμα της ασφάλειας.

 

Αλλαγές δεν αποκλείεται να υπάρξουν και στην ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διευθυντής της οποίας είναι ο υποστράτηγος Γιάννης Ραχωβίτσας.

 

Η εν λόγω Διεύθυνση, άλλωστε, έχει την ευθύνη για την τήρηση της τάξεως στην Αττική και φυσικά στα Εξάρχεια, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκε τα περιστατικό που φέρεται ότι έγινε η αιτία να φύγει από την αρχηγία της ΕΛ.ΑΣ ο κ. Τσιατούρας.

 

Κατά το εν λόγω περιστατικό, αστυνομικοί, μετά από επίθεση που δέχτηκε πεζή περιπολία τους στα Εξάρχεια; προχώρησαν σε προσαγωγές διαφόρων ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι να αλλάξει πρόσωπα και δομές στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται, εντάσσεται και το έγγραφο που είχε αποστείλει ο κ. Χρυσοχοίδης στον αρχηγό του Π.Σ. Αθανάσιο Κοντοκώστα, με το οποίο του ζητούσε εξηγήσεις για την πρόσφατη πυρκαγιά στην Λιχάδα της Εύβοιας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4300&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote