Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αποζημιώσεις 400 δις δολαρίων για τις ε/κ περιουσίες
Αποζημιώσεις 400 δις δολαρίων για τις ε/κ περιουσίες Εκτύπωση E-mail
23.10.09

 

Τον Ατλαντικό περνούν οι νομικές προσπάθειες καταδίκης της Τουρκίας για τις ε/κ περιουσίες. Ελληνοαμερικάνος δικηγόρος καταχώρησε αγωγή στις ΗΠΑ και τώρα βρίσκεται στην Κύπρο
 

Μια άκρως πρωτόγνωρη κι αν μη τι άλλο τολμηρή νομική προσπάθεια για καταδίκη της Τουρκίας, αλλά και της «ΤΔΒΚ», για την παραβίαση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων Ε/Κ προσφύγων και εκτοπισμένων ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα στο δικαστήριο Κολούμπια στην Ουάσινγκτον.

Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος, 'Αθαν Τσιμπίδης, εκπροσωπώντας τους Ε/Κ Μιχάλη Τουμάζου (κάτοικο ΗΠΑ), Νικόλα Καντζηλάρη και Μαρούλα Τουμάζου (κατοίκους Κύπρου), καταχώρησε αγωγή κατά της Τουρκίας και του ψευδοκράτους επικαλούμενος συγκεκριμένο νόμο των ΗΠΑ (του 1976) βάσει του οποίου είναι δυνατή η άσκηση αγωγής σε δικαστήριο των ΗΠΑ κατά ξένης χώρας.
Ο «Π» επικοινώνησε με τον Ελληνοαμερικανό δικηγόρο, ο οποίος, μάλιστα, μας είπε ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Λευκωσία για αυτή ακριβώς την υπόθεση. Ο κ. Τσιμπίδης μάς ανέφερε ότι μετά την καταχώρηση της αγωγής η Τουρκία προφανώς θα υποστηρίξει ότι η αγωγή εναντίον της στις ΗΠΑ δεν είναι δυνατή, θέση που, όπως μας εξήγησε, είναι πολύ πιθανό να μην σταθεί στο δικαστήριο.
Η αγωγή δικαιολογείται επιπρόσθετα και από το γεγονός ότι η Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα ο τουρκικός στρατός, πραγματοποίησε την εισβολή και διατήρησε την κατοχή χρησιμοποιώντας στρατιωτικό εξοπλισμό που εξασφάλισε/ αγόρασε από τις ΗΠΑ, τη στιγμή που η νομοθεσία των ΗΠΑ απαγορεύει ρητά τη χρήση στρατιωτικού της εξοπλισμού για επιθετικούς σκοπούς παρά μόνον για σκοπούς άμυνας.
Στο πλαίσιο της αγωγής, οι αιτητές ζητούν όπως οι διεκδικήσεις καλύψουν όλους τους Ε/Κ πρόσφυγες με το ποσό των διεκδικούμενων αποζημιώσεων να ανέρχονται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς και ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για απώλεια χρήσης.
Στο πλαίσιο της αγωγής αναφέρεται επίσης ότι η κτηματομεσητική/ επενδυτική εταιρεία «REMAX» αλλά και η τράπεζα «HSBC» που δραστηριοποιούνται ή έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ υποβοηθούν και επωφελούνται της παράνομης εκμετάλλευσης ε/κ ακινήτων στα κατεχόμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 'Αθαν Τσιμπίδης είχε το 2006 καταφέρει να προωθήσει (στις ΗΠΑ) με επιτυχία αγωγή κατά της Γαλλίας και των αερογραμμών «Airfrance» κάνοντας χρήση του ίδιου αμερικανικού νόμου του 1976.
 
ΠΟΛΙΤΗΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4298&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote