Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οδύνη για τους πιλότους
Οδύνη για τους πιλότους Εκτύπωση E-mail
23.07.07
Στη μάχη με τις φλόγες έχασαν τη ζωή τους ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Στύρα Ευβοίας.

Πρόκειται για το σμηναγό Δημήτριο Στοϊλίδη και τον υποσμηναγό Ιωάννη Χατζούδη.Το πυροσβεστικό αεροπλάνο -σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων-πετούσε χαμηλά, εκτελώντας ρίψεις νερού και καθώς ο πιλότος προσπάθησε να του δώσει ύψος, έπεσε πάνω σε ορεινό όγκο, με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Την οδύνη της για το χαμό των δύο πιλότων εξέφρασε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα από τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που επέστρεψε απόψε εσπευσμένα από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη.

 Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου συνομίλησε με τους πιλότους και το τεχνικό προσωπικό της μονάδας.

Τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος, θα διερευνήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στο μεταξύ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα να κατασβέσουν τις εστίες της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή, η οποία απείλησε σπίτια.

 Με αφορμή το δυστύχημα και με εντολή του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου, κηρύχθηκε διήμερο πένθος στην πολεμική αεροπορία και σε όλες τις μονάδες οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.  ert  
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=429&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 23.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote