Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οργή Πεκίνου για παιχνίδια ΠΑΣΟΚ στον ΟΛΠ
Οργή Πεκίνου για παιχνίδια ΠΑΣΟΚ στον ΟΛΠ Εκτύπωση E-mail
18.10.09

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε προεκλογικά πως θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την κινεζική εταιρεία CΟSCΟ για την παραχώρηση μέρους του λιμένα του Πειραιά.

Η αποκάλυψη της «Α», εμπιστευτικού εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών της κινεζικής κυβέρνησης και πρωτοσέλιδο της 30ής Σεπτεμβρίου «Οργή Πεκίνου για τα παιχνίδια ΠΑΣΟΚ στον ΟΛΠ», στο οποίο επισημαίνονταν η ανησυχία της κυβέρνησης της Κίνας από τη δεδηλωμένη πρόθεση του σημερινού πρωθυπουργού να αναθεωρήσει τη σύμβαση δημιούργησε τριγμούς και τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τη νέα υπουργό Λούκα Κατσέλη να προσπαθεί να ισορροπήσει την αναστάτωση.

Η περιοχή του Πειραιά δημιούργησε μια ακόμη εσωκομματική τριβή. Σύμφωνα με τα αρχικώς αποφασισθέντα, οι αρμοδιότητες επί της ποντοπόρου ναυτιλίας (του εμπορικού στόλου) θα περιέρχονταν στο υπουργείο Οικονομίας, οι δε αρμοδιότητες επί της ακτοπλοΐας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που απορρόφησε το υπουργείο Μεταφορών. Προς το παρόν ο Δημήτρης Ρέππας έχει το κατασκευαστικό κομμάτι, το Λιμενικό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και την ευθύνη λειτουργίας των λιμανιών η Λούκα Κατσέλη. Χάρης Παμπούκης και Σωτήρης Λύτρας έχουν αναλάβει να λύσουν το γρίφο.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4275&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote