Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέος πρόεδρος της Βουλής
Νέος πρόεδρος της Βουλής Εκτύπωση E-mail
16.10.09

Εξελέγη όπως αναμενόταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος νέος πρόεδρος της Βουλής συγκεντρώνοντας 168 ψήφους, οκτώ περισσότερες δηλαδή απο την κυβερνητική πλειοψηφία. «Αισθάνομαι βαθύτατη συγκίνηση, είναι μέγιστη τιμή για μένα και για τη βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά κατά την οποία εκλέγεται στη θέση του Προέδρου της Βουλής βουλευτής από τη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος

Το απόγευμα της Πέμπτης εξελέγησαν και οι επτά αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου, οι τρεις κοσμήτορες και οι έξι γραμματείς.

 

Από το ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν ως αντιπρόεδροι ο Γρηγόρης Νιώτης, με 233 ψήφους, η Ροδούλα Ζήση, με 233 ψήφους και ο Ευάγγελος Αργύρης, με 233 ψήφους

 

Κοσμήτορες εξελέγησαν ο Χρήστος Αηδόνης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ γραμματείς η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, η Εύα Καϊλή, Φραγκίσκος Παρασύρης, Άγγελος Τόλκας.

 

Από την αξιωματική Αντιπολίτευση, Δ’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βύρων Πολύδωρας με 232 ψήφους, κοσμήτορας ο Γιώργος Καρασμάνης με 246 ψήφους και γραμματέας η Τσαμπίκα Ιατρίδη, με 246 ψήφους.

 

Από το ΚΚΕ, Ε’ αντιπρόεδρος εξελέγη η Βαρβάρα Νικολαϊδου με 213 ψήφους και γραμματέας ο Ιωάννης Γκιόκας.

 

Από τον ΛΑΟΣ, Στ’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βαϊτσης Αποστολάτος με 195 ψήφους.

Τέλος, από το ΣΥΡΙΖΑ, Ζ’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Λεβέντης με 226 ψήφους.

Βιογραφικό Φ.Πετσάλνικου

Ο κ. Πετσάλνικος γεννήθηκε το 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Το 1969, κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας, ήταν μέλος των Φίλων του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) Δυτικής Γερμανίας, πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Βόννης.

Το 1974, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και συνδιοργανωτής των πρώτων οργανώσεων του κόμματος στη Δυτική Γερμανία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, άσκησε τη δικηγορία στην Αθήνα.

Το Φεβρουάριο του 1999, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, λόγω των χειρισμών του στην υπόθεση Οτσαλάν.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4266&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote