Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Κλείδωσαν» οι 4 υποψηφιότητες
«Κλείδωσαν» οι 4 υποψηφιότητες Εκτύπωση E-mail
16.10.09

«Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ. H Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσαν στην Οργανωτική Επιτροπή τις υποψηφιότητές τους, ακολουθώντας τον Δ.Αβραμόπουλο και τον Π.Ψωμιάδη.

Πιθανότατη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η 29η Νοεμβρίου, ενώ στην περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος στις 6 Δεκεμβρίου.

Πιθανότατη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη προέδρου, είναι η 29η Νοεμβρίου, ενώ στην περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος στις 6 Δεκεμβρίου.

Οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας έχουν συμφωνήσει για εκλογές από την κομματική βάση, ενώ μέχρι τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης αναμένεται να παραμείνει ο Κώστας Καραμανλής.

Την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για τη νέα εκλογική διαδικασία θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Σιούφας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιούφας ενημέρωσε χθες τους υποψηφίους αλλά και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ότι το συνέδριο θα συνέλθει κανονικά στις 7 Νοεμβρίου, αλλά θα μεταβληθεί από έκτακτο σε τακτικό, για να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση.

Όπως θα αποφασιστεί στο συνέδριο, δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού θα έχουν τα 600.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος από το 1974 ώς σήμερα, ενώ θα δοθεί προθεσμία 10-15 ημερών για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν ως νέα μέλη και να αποκτήσουν και αυτοί δικαίωμα ψήφου.

Στη συνέχεια οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων μελών θα σταλούν από τις κομματικές οργανώσεις στη Ρηγίλλης για να μηχανογραφηθούν και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου.

1.000 σύνεδροι υπέγραψαν για τη Ντόρα

Εν τω μεταξύ, 1.000 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα υπογράφουν κείμενο υποστήριξης στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Πρόκειται για εκπροσώπους εργαζομένων, αγροτών και εμπορικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κομματικών οργανώσεων οι οποίοι και σε επιστολή τους υποστηρίζουν πως η κ. Μπακογιάννη είναι αδιαμφισβήτητα η καταλληλότερη για την ηγεσία του κόμματος.

«Χρειαζόμαστε μια νέα ηγεσία που να συνδυάζει το σύγχρονο πολιτικό λόγο, με την μαχητικότητα, την πολιτική εμπειρία, τη συνεχή και αδιάλειπτη πολιτική προσφορά στο κόμμα και την πολιτική καταξίωση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Μια ηγεσία που να συνθέτει απόψεις μέσα στο κόμμα αλλά και να διεισδύει αποτελεσματικά στους άλλους πολιτικούς χώρους», επισημαίνουν στη δήλωσή τους.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από την πλευρά του κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα.

Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι εντός της προθεσμίας θα καταθέσει και τις υπογραφές 50 συνέδρων, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, όπως απαιτείται για να είναι κάποιος υποψήφιος.

Είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την υποψηφιότητά του και σημείωσε πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε υπηρετεί την ενότητα της ΝΔ.

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το συνέδριο της ΝΔ θα είναι ανοιχτό και δεν θα είναι απλώς ένα συνέδριο διαδοχής.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4265&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote