Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Εκτύπωση E-mail
14.10.09

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του προέδρου της ΝΔ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι "είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας, να δημιουργήσουμε μία νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας".

Στο μήνυμά του ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει την ανάγκη για "ένα νέο ξεκίνημα της παράταξης με ελπίδα ενότητα και προοπτική". Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην πρότασή του για εκλογή Προέδρου της ΝΔ από την κοινωνική βάση του κόμματος. Είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός: " Η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σ΄ εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας. Ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει. Ισχυρότερη αντιπολίτευση, με μία ηγεσία προερχόμενη από τη βάση, δεν υπάρχει. Ισχυρότερη ηγεσία για το αύριο, με όλους τους πολίτες δίπλα της, δεν υπάρχει. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικές και παραγωγικές τάξεις, οι απλοί πολίτες. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες της παράταξής μας, να κρατήσουμε κοντά μας αυτούς που πιστεύουν στις αξίες μας και να επιστρέψουν πίσω αυτοί που απογοητεύτηκαν. Να συνθέσουμε, να δυναμώσουμε, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, που μας κοιτάνε στα μάτια με προσδοκία. Προσβλέπουμε ως εγγυητή της πορείας μας προς το Συνέδριο, στον Κώστα Καραμανλή.

Ακολούθως ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για ανάγκη διαλόγου για την πολιτική ταυτότητα της παράταξης, την ιδεολογία, τις αξίες της.

"Πιστεύω στη μεγάλη προοδευτική κεντροδεξιά που στηρίζεται στην πατριωτική συνείδηση και την εθνική ταυτότητα που απελευθερώνει τη δημιουργική ενέργεια της ελεύθερης οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή, προασπίζεται τη λειτουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους, που θα ενώνει τους Έλληνες στη βάση των κοινών τους αναφορών και που θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος του πολιτικού φάσματος από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τα όρια της δημοκρατικής δεξιάς".

Κλείνοντας μίλησε σε προσωπικό τόνο και απευθύνθηκε στα μέλη και στους φίλους του κόμματος: " Όλα αυτά τα χρόνια, πολιτεύομαι χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμή μου εσείς, η κοινωνία. Από εκεί προέρχομαι, από εκεί αντλώ την έμπνευσή μου. Η δύναμη να συσπειρώνω ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να συνθέτω, να δημιουργώ νέα δεδομένα στο δημόσιο βίο της πατρίδας μου. Αυτή τη δύναμη και την προοπτική θέλω να δώσω τώρα στην παράταξη που αγαπώ και στους ανθρώπους της. Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για να προχωρήσουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές στην παράταξη και την πατρίδα μας. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν δύναμη ψυχής, ιδέες και βούληση. Για να εγκαινιάσουμε, όλοι μαζί, μία νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία, που θα μας οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, με έναν και μόνο σκοπό: Να χτίσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα".

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4255&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote