Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ομπάμα: Πρότεινε δυο Ελληνοαμερικανούς για κορυφαίες θέσεις
Ομπάμα: Πρότεινε δυο Ελληνοαμερικανούς για κορυφαίες θέσεις Εκτύπωση E-mail
13.10.09

Δυο Ελληνοαμερικανούς, προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες της χώρας.Ειδικότερα, ο Αμερικανός ηγέτης προτείνει τον καθηγητή Δρ Γιώργο Αποστολάκη για τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Πυρηνικής Ενέργειας και την Ελένη Τσακοπούλου - Κουναλάκη για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία.

Ο κ. Αποστολάκης είναι καθηγητής Πυρηνικών Επιστημών και Μηχανικών Συστημάτων στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, απ' όπου το 1973 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος Μηχανικών Επιστημών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, και μέλος του Αμερικανικού Πυρηνικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ανάλυσης Κινδύνων.

Μεταξύ άλλων, τιμήθηκε με το βραβείο «Τόμι Τόμσον» για τη συμβολή του στην αναβάθμιση της ασφάλειας των αντιδραστήρων, το 1999, και το βραβείο Παιδείας «Αθουρ Χόλι Κόμπτον», το 2005. Επίσης, είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικής από το 2007. Είναι αρχισυντάκτης του διεθνούς περιοδικού Μηχανικής Φερεγγυότητας και Ασφάλειας Συστημάτων και ιδρυτής των διεθνών διασκέψεων για την Πιθανολογική Αξιολόγηση και Διαχείριση Ασφάλειας.

Επιπλέον, είναι μέλος και πρώην επικεφαλής της θεσμικής συμβουλευτικής Επιτροπής δικλείδων ασφαλείας αντιδραστήρων της Αμερικανικής Επιτροπής Ελέγχου Πυρηνικής Ενέργειας.

Η 43χρονη Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη είναι κόρη του γνωστού Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, Άντζελο Τσακόπουλου, η οικογένειά του οποίου είναι από τους βασικούς οικονομικούς υποστηρικτές υποψηφίων του δημοκρατικού κόμματος. Σύζυγός της είναι ο δημοσιογράφος Μάρκος Κουναλάκης, εκδότης του περιοδικού «Washington Monthly».

Η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, η οποία είναι πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤ, την οποία ίδρυσε ο πατέρας της, αρχικά ήταν επικεφαλής της ομογενειακής επιτροπής για την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ. Ακολούθως, υπήρξε συμπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαμερικανών για την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, Αλέξη Γιαννούλια.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4253&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 13.10.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote