Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Θα είμαι υποψήφια"
"Θα είμαι υποψήφια" Εκτύπωση E-mail
13.10.09

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε επίσημα η Ντ.Μπακογιάννη, ενώ ο Δ.Σιούφας προσπαθεί με τους άλλους "ενδιαφερθέντες" να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διαδικασία εκλογής.

Σε επιστολή της μάλιστα προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου σπεύδει να προκαταλάβει την όποια κοινή συμφωνία των υποψηφίων, σημειώνοντας ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, ο νέος πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί και από το έκτακτο συνέδριο.

Παρ' όλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία Σιούφα συνεχίζεται...

Το... διάγγελμα της Ντόρας

Σε ανακοίνωσή εν είδει τηλεοπτικού διαγγέλματος η κ.Μπακογιάννη δεσμεύεται για ένα "ανοιχτό κόμμα, χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς" και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως "όλοι εμείς μπορούμε να κάνουμε το κόμμα μας πιο αξιοκρατικό", ζητά την εκλογή της νέας ηγεσίας από τα μέλη, με συγκεκριμένη θητεία.

 

Παράλληλα η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας αρχηγικού τύπου τοποθέτηση, δηλώνει έτοιμη "να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι "ο δρόμος δεν είναι εύκολος" αλλά εκφράζοντας την πίστη της "στις αστείρευτες δυνάμεις της μεγάλης παράταξης".

"Ετούτη την κρίσιμη ώρα για την παράταξη δεν περισσεύει κανείς" τονίζει και συμπληρώνει ότι "για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.. Με νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες και νέες αντιλήψεις".

 

Πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας, αυτή είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός».

 

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της τόνισε πως προτεραιοτητα είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης, που θα υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Παράλληλα -πρόσθεσε- οφείλουμε κυρίως να ξανακερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της ΝΔ.

Στόχος είναι το συγχρονο ανοικτό δημοκρατικό κόμμα, βούλησή μας να διευρύνουμε την πολιτκή μας απήχηση προς τα δεξιά και προς το κέντρο, αντίπαλός μας είναι μόνο ο λαϊκισμός, συνέχισε.

"Κάντε ό,τι θέλετε"

 

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε πως ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Νωρίτερα η κ.Μπακογιάννη είχε αρνηθεί να παραστεί στη συνάντηση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου με τον Δ.Αβραμόπουλο και τον Αντ.Σαμαρά, ξεκαθαρίζοντας οτι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά στη διαδικασία αλλά θα συμφωνήσει σε ο,τι κι αν αποφασισθεί αρκεί να συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος.

Καθαρή λύση η κάλπη

Εξερχόμενος αργότερα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι "η κάλπη στη βάση της ΝΔ είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να σφυρηλατήσει την ενότητα του κόμματος και δίνει κύρος και δύναμη στο νέο αρχηγό".

"Είναι η μόνη για μένα καθαρή λύση", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα για την εξεύρεση λύσης σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκλογής συνεχίζεται.

Υποψήφιος και ο Δ.Αβραμόπουλος

 

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ γνωστοποίησε από την πλευρά του και ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Ναι, είναι στις προθέσεις μου» απάντησε ερωτηθείς από τον Νίκο Ευαγγελλάτο αν θα είναι υποψήφιος.

Όπως ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ο Δ.Σιούφας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οργανωτική Επιτροπή τον εξουσιοδότησε να επικοινωνήσει με τα τέσσερα στελέχη και να εξετάσει την «εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης από τους ενδιαφερθέντες τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας».

Ο Δ.Σιούφας ανακοίνωσε οτι στη συνάντηση θα παρευρεθούν μόνο οι κ.κ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος, καθώς  ο Π.Ψωμιάδης κωλύεται λόγω.. εγκαινίων του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης! Θα συμφωνήσει όμως κι εκείνος σε όποια απόφαση καταλήξουν.

Ο κ.Σιούφας δήλωσε ακόμη οτι αν εξευρεθεί λύση στην κατεύθυνση της ψηφοφορίας απο τη βάση, αυτή θα γίνει γνωστή στον πρόεδρο του κόμματος προκειμένου να υπάρξουν νέες οδηγίες για την περαιτέρω διαδικασία.

Τέλος, τόνισε ότι «η ευθύνη της επιτροπής είναι η προπαρασκευή και η εποπτεία του συνεδρίου» και πρόσθεσε ότι «έχει αυτή την συγκεκριμένη αποστολή και μόνο και δεν μπορεί να την υπερβεί γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα».

Εξαντλητικό συνέδριο ζήτησε ο Αρ.Σπηλιωτόπουλος

 

Την επιφύλαξή του για τον τρόπο και το χρόνο του εκτάκτου συνεδρίου εξέφρασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σε στελέχη και φίλους της ΝΔ στη Β’ Αθηνών.

 

«Σέβομαι το καταστατικό, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσουμε πολιτικά μέσα από εξαντλητικές προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες και να εκλέξουμε νέους αντιπροσώπους, που να εκφράζουν τη σημερινή θέση της ΝΔ στην κοινωνία. Και να ανοίξουμε τις διαδικασίες σε όλους τους φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή νέου προέδρου», ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Πρόσθεσε δε πως ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει θητεία.

Τόνισε ακόμη ότι οι διαφανείς ανοικτές κομματικές διαδικασίες είναι αυτές που δίνουν πολύτιμα μαθήματα Δημοκρατίας στο στελεχικό δυναμικό της ΝΔ και παράγουν θέσεις, πολιτική, σχέδιο και όραμα για τον τόπο.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4249&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote