Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Και επίσημα οι τέσσερις υποψηφιότητες
Και επίσημα οι τέσσερις υποψηφιότητες Εκτύπωση E-mail
11.10.09

Σε μαραθώνια εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, στις 7 Οκτωβρίου, στην οποία νωρίτερα οι επίδοξοι «μνηστήρες» της ηγεσίας του κόμματος παρουσίασαν τις προτάσεις τους.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, υπό την παρουσία των φερόμενων ως υποψηφίων Ντ.Μπακογιάννη, Αντ.Σαμαρά, Δημ.Αβραμόπουλου και Π.Ψωμιάδη, διήρκησε περίπου 2 ώρες και έγινε σε καλό κλίμα.

Λίγο πριν τις 19:50, οι επίδοξοι αρχηγοί της ΝΔ αποχώρησαν από τη Ρηγίλλης και η συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεδρίου συνεχίσθηκε, χωρίς να ανακοινωθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον χρόνο και κυρίως το εκλεκτορικό σώμα του συνεδρίου.

«Η κα Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ψωμιάδης παρέστησαν στις εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου συνεδρίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή του. Και οι τέσσερις υπέβαλαν, με διάθεση να συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία του συνεδρίου, σκέψεις και προτάσεις, οι οποίες έγιναν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε άριστο κλίμα που επιβεβαιώνει τη διάθεση και την απόφαση όλων να διασφαλίσουν την ενότητα της ΝΔ και μια πορεία για το καλύτερο δυνατό συνέδριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος.

Στη συνεδρίαση δεν ήταν τελικά παρών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ προτείνει την εκλογή μεταβατικής ηγεσίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και διοργάνωση τακτικού συνεδρίου αργότερα, με την εκλογή προέδρου από τη βάση.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, μέσω διαρροών από το περιβάλλον του, κατέστησε σαφές ότι «δεν θα συμμετάσχει σε μια διαδικασία κατώτερη των περιστάσεων», εννοώντας το γεγονός ότι στην Επιτροπή Συνεδρίου συμμετέχουν υποψήφιοι που δεν δηλώνουν ακόμα επισήμως ότι είναι υποψήφιοι, ενώ έκανε λόγο για «διαβουλεύσεις εσωτερικής κατανάλωσης».

Μεταβατικός πρόεδρος και εκλογή από τη βάση

Πρώτος, από τους φερόμενους ως υποψήφιους, πέρασε το κατώφλι της Ρηγίλλης και συναντήθηκε με τον κ. Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε συμμετοχή της βάσης στην εκλογή και τακτικό συνέδριο.

Ο κ. Σαμαράς προτείνει αλλαγή του καταστατικού, με το κλείσιμο του μονοήμερου συνεδρίου του κόμματος στις 7 Νοεμβρίου και να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε μέλη ή φίλους της ΝΔ, οι οποίοι θα προσέλθουν την ημέρα του συνεδρίου.

Στη συνέχεια, τόνισε, τα μέλη θα κληθούν εντός 3 εβδομάδων να εκλέξουν τον νέο αρχηγό. Υπό νέα ηγεσία το κόμμα θα πάει σε τακτικό συνέδριο (έως την άνοιξη του 2010) προκειμένου η ΝΔ να επανιδρυθεί και να προσδιορίσει το ιδεολογικό της στίγμα.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4242&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote